Smrtno se je ponesrečil koroški alpinist Grega Lačen

Danes je pri sestopu v gorah nad Jezerskem smrtno ponesrečil znani koroški alpinist Grega Lačen, sicer Črnjan, ki pa je zadnja leta živel na Prevaljah. V stenah jezerskih gorah naj bi plezala skupaj z dolgoletnim prijateljem in alpinističnim sopotnikom Andrejem Gradišnikom, je poročal spletni Večer. Andrej Gradišnik je prav tako izkušen alpinist in kaj se je dogajalo ob sestopu, bo znano v prihodnjih dneh.

Alpinistična bera Grege Lačna je izjemno bogata. Leta 2012 je vodil koroško odpravo  na Borad Peak, osmo najvišjo goro na svetu. V tej koroški sedemčlanski odpravi bi moral biti tudi Franc Oderlap, ki pa se je dve leti prej smrtno ponesrečil na Manasluju. Tako Oderlap kot Lačen sta bila soplezalca z Davom Karničarjem, ki se je lani pri delu prav tako smrtno ponesrečil.

Lačnovi so znana črnjanska športna družina, Nataša Lačen je znana tekačica na smučeh in je bila udeleženka na več olimpijskih igrah.  Grega Lačen, ki je bil rojen februarja 1976, je plezal od leta 1992, od leta 1993 je bil član Alpinističnega kluba Črna. Registriran alpinist je bil od leta 1994 in je v tem času opravil okoli  700 vzponov in bil udeleženec na več kot desetih alpinističnih odpravah. V zadnjih letih je bil Grega Lačen tudi uspešen podjetnik.

OK