Slovesnost ob zaključku izgradnje Šolskega centra Slovenj Gradec

Dijakinje in dijaki ter zaposleni Šolskega centra Slovenj Gradec so včeraj proslavili zaključek izgradnje objekta šole. Gre za največjo investicijo na področju šolstva v zadnjih letih. Potekala je v dveh fazah, skupna vrednost investicije pa je znašala kar več kot 15 milijonov evrov, od tega je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 13,4 milijona evrov.
 Državni sekretar Marjan Dolinšek, ki je bil govornik na prireditvi, je poudaril pomen investicij na področju vzgoje in izobraževanja za prihodnost Slovenije.
Državni sekretar Dolinšek se je včeraj v Slovenj Gradcu udeležil še slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna za gradnjo in rekonstrukcijo Tretje osnovne šole v Slovenj Gradcu, ki jo bo MIZŠ sofinanciralo v vrednosti enega milijona evrov.

S prizidavo bo šola pridobila 1.048,73 m2 novih prostorov za izvajanje osnovnošolskega programa, prav tako pa bo rekonstruirano 156,76 m2 obstoječe šole.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je ob tem izpostavil nujnost izgradnje in zadovoljstvo za uspešno pripravljen in prijavljen projekt ter se pri tem zahvalil občinskim strokovnim službam ter službam Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki so razpis pripravile in izpeljale.

Foto: ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport