Slovensko onkološko društvo je organiziralo dogodek Krog življenja

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan je organiziralo dogodek Krog življenja, na katerem so promovirali zdrav način življenja, osveščali o onkoloških boleznih ter preventivi in zbirali sredstva, ki jih bo Merkur Zavarovalnica namenila društvu Junaki 3. nadstropja – otrokom in mladostnikom, ki so se ali pa se še borijo s krvnimi boleznimi ali rakom.

 

 

Grajski park na Ravnah na Koroškem je bil minuli vikend prizorišče dobrodelne in osveščevalne akcije Krog Življenja, s katero so osveščali o raku na prostati, promovirali zdrav način življenja in pokazali, da se lahko tudi po bolezni še vedno aktivno ukvarjamo s športom. Več kot 150 udeležencev se je že v petek podalo na 24-urno štafetno pot po parku, ki jo je zaključilo v soboto ob 17.00. Zaradi močnega dežja in ker je zdravje udeležencev na prvem mestu, so hojo med 23.00 in 5.00 prekinili – kljub prekinitvi pa so vsi udeleženci skupaj prehodili kar 2.783 krogov, kar je 2.226 kilometrov. Kroge bodo nato pretvorili v sredstva, ki jih bo Merkur Zavarovalnica za letno glasbeno terapijo namenila društvu Junaki 3. nadstropja.

Kljub grdemu vremenu prehodili več kot 2.200 kilometrov

Z udeležbo in samim dogodkom je bil zadovoljen tudi Matej Pečovnik, predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan»Veseli smo bili vsakega, ki je prišel in bil telesno aktiven za dober namen. Tudi telesna aktivnost namreč pomaga pri preventivi.« Povedal je še, da je rak prostate najpogostejši rak v Evropi in tudi pri nas in da jih zaradi njega tudi največ umre. Novembra, ko je mesec osveščanja o rakih pri moških, bodo tako z vseslovensko kampanjo osveščali o raku na prostati in njegovi preventivi.

Dogodek podprli tudi znani Slovenci

Dogodek je podprl tudi znani Korošec Adi Urnaut, nekdaj vrhunski odbojkar in oče slovenskega odbojkarja Tineta Urnauta. Adi je svoje življenje zapisal športu, najprej kot odbojkar, potem kot trener in tudi profesor športne vzgoje, ki je med drugimi učil Tino Maze in Marka Šulerja»Fizična aktivnost je nujna za vsakega odraslega in ljudje se nemalokrat ne zavedajo posledic neaktivnosti in starosti. Se je pa lažje aktivirati, če imaš dobro družbo. Ljudje smo namreč socialna bitja in potrebujemo nekoga, da nas posluša,« je mnenja gospod Adi, ki je vesel, da obstajajo takšni dogodki, ki promovirajo zdrav način življenja in osveščajo o različnih boleznih.

Medtem ko so mnogi »nabirali« kilometre v krogu življenja, se je zvrstilo kar nekaj dogodkov. Med drugim predavanje o zdravi prehrani, tečaj oživljanja in nastop stand up komikov Gašperja Berganta in Žana Papiča, dvodnevno dogajanje pa je s koncertom zaključil Vili Resnik.