Slovenske skakalke in skakalci navdušujejo na OI v Pekingu

Zimske olimpijske igre v Pekingu so se za Slovenijo začele odlično. Včeraj je Urša Bogataj postala olimpijska prvakinja v smučarskih skokih, Nika Križnar je osvojila bronasto medaljo. Vmes se je med njiju na drugo mesto uvrstila Nemka Katharina Althaus. Ekipni uspeh naših sta s petim oziroma devetim mestom dopolnili Ema Klinec in Špela Rogelj. 

 

Tudi danes, ko so nastopili skakalci, je bila Slovenija spet blizu medalje. Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji drugi, je na koncu osvojil četrto mesto. Zaostal je le za Japoncem Rjojujem Kobajašijem, Avstrijcem Manuelom Fettnerjem in Poljakom Dawidom Kubackim. Do tretjega mesta oziroma kolajne mu je zmanjkalo le pol točke. Uvrstitev Prevca je vrhunska, vseeno pa po tekmi ni skrival razočaranja zaradi izgube medalje: ”Kar potrt sem. Malo je manjkalo in žal”, je takoj po tekmi izjavil za TV Slovenijo. 

Kje je izgubil te pol točke, je težko reči. O tem, ali je medaljo izgubil zaradi sodniškega kriterija, pa je na kratko povedal: “Vsak sodnik se odloči po svoje.” Ostali naši tokrat niso bili blizu medalj. Timi Zajc je bil deveti, Anže Lanišek trinajsti, Lovro Kos pa osemindvajseti.