Slovenska vlada izdala odlok o razglasitvi epidemije, dosedanji ukrepi za zdaj še veljajo

Od polnoči je epidemija za območje celotne Slovenije razglašena za 30 dni. Vlada je izdala odlok, ker vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije. Odlok je že objavila v uradnem listu.

 

Odločitev o razglasitvi epidemije je bila sprejeta, da bo vlada imela formalno podlago za dodatne ukrepe, ki bodo sledili v prihodnjih dneh. Za zdaj je še vse tako, kot je bilo: v šolo gredo šolarji do 6. razreda, za preostale je vlada že pred dnevi uvedla en teden pouka na daljavo, nato pa bodo znova presodili, kakšne so razmere. Uslužbenci gredo na delo, so pa po Kacinovih besedah vse delodajalce pozvali, naj se čim več dela od doma, da bo druženja in prehajanja čim manj.

Foto: Vlada RS

Kot so zapisali v sporočilu po seji vlade, se v Sloveniji glede na uradne podatke o številu okuženih z novim koronavirusom soočamo z drugim valom epidemije covida-19. “Priča smo njenemu hitremu in eksponentnemu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z virusom sars-cov-2 zahtevajo takojšnjo razglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije,” so ob tem sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Več o možnih ukrepih preberite TUKAJ.