Slovenska vlada bo danes obiskala Koroško

Danes na Koroškem poteka regijski obisk vlade. Premier Janez Janša in ministrska ekipa se bodo seznanili z izzivi in težavami regije, obiskali bodo številne gospodarske, kulturne, in druge pomembne točke na Koroškem.

Danes vlada pričenja z obiski slovenskih regij z namenom, da se iz  prve roke seznani s težavami in izzivi, s katerimi se regije srečujejo in obenem pripravi tudi ustrezne ukrepe in rešitve. Prva regija v vrsti za obisk je Koroška.

Po delovnem posvetu vlade v hotelu Korošica v Dravogradu se bodo premier Janez Janša in ministrske ekipe razšli na različne lokacije po Koroški. Janša bo po skupnem sestanku obiskal podjetje Gašper Trženje v Radljah ob Dravi, v Slovenj Gradcu se bo seznanil z dejavnostmi podjetja TROIA in obiskal Fakulteto za tehnologijo polimerov, na Ravnah na Koroškem si bo ogledal lokacijo načrtovanega doma za ostarele na Javorniku, nato pa bo na Prevaljah obiskal podjetje TRO.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj bo obiskal dom starejših občanov v Slovenj Gradcu in na Prevaljah ali v Črnečah ter ZPIZ na Ravnah na Koroškem. Finančni minister Andrej Šircelj bo obiskal podjetje Imont v Dravogradu ter izpostavo Finančne uprave RS.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se bo udeležil delovnega srečanja na temo aktivnosti za spodbujanje mladih pri vključevanju v gospodarstvo ter se sestal s predstavniki turizma na Koroškem, nato pa se bo z ministrom Zvonkom Černačem udeležil slovesnega odprtja dovozne ceste do muzeja Podzemlja Pece v Mežici.

Ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Simona Kustec bo obiskala več koroških šol, infrastrukturni minister Jernej Vrtovec se bo srečal z župani Mežiške doline, minister za javno upravo Boštjan Koritnik pa bo med drugim obiskal Upravno enoto Dravograd in se srečal s predstavniki KOROCIV-a.

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti bo obiskal Koroško galerijo likovnih umetnosti, skupaj z ministrico Heleno Jaklitsch si bo ogledal rojstno hišo Huga Wolfa, nato pa bo obiskal še železarski muzej in študijsko knjižnico na Ravnah na Koroškem. Okoljski minister Andrej Vizjak bo obiskal gradbišče sanacije degradiranega območja Mercator v Slovenj Gradcu, ogledal si bo ureditve Meže na Prevaljah in nato še sanacijo Športnega parka Mežica.

Notranji minister Aleš Hojs se bo sestal s koroškimi policisti in obiskal mejnih prehod Holmec, obrambni minister Matej Tonin pa si bo ogledal regijski center za obveščanje v Slovenj Gradcu, regijski gasilski poligon v Radljah ob Dravi in podjetje BIJOL v Vuzenici. Pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič bo med drugim obiskala JKP Dravograd, nato se bo sestala s predsednico Okrajnega sodišča Vesno Rebernik Jamnik  in predsednikom Okrožnega sodišča Simonom Došenom. Minister za zdravje Tomaž Gantar bo obiskal bolnišnico v Slovenj Gradcu in zdravstveni dom na Ravnah na Koroškem, državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Tone Kajzer pa se bo srečal s predstavniki RRA Koroška, obiskal Prvo osnovno šolo Slovenj Gradec in nato še podjetje Cablex-M v Mežici.