Slovenjgraški nogometaši so z odliko zaključili prvi, pripravljalni dela leta 2024

Nogometna šola Slovenj Gradec z zimskimi počitnicami zaključuje pester začetek leta 2024, saj sta bila prva dva meseca za našo šolo zelo aktivna. Že v prvih dneh januarja in vse potem do začetka februarja so se vse naše selekcije udeleževale številnih turnirjev po Koroški in širše, kot pa že veste smo pripravili tudi veliki dvotedenski turnir v Mestna občina Slovenj Gradec, ki se ga je udeležilo okrog 1000 otrok. Vse do odhoda na priprave, kamor smo odpeljali 120 otrok, smo odigravali prijateljske tekme, kolikor se je dalo kar zunaj, na igriščih z umetno travo.

 

V nedeljo zjutraj je pred športno dvorano v Slovenj Gradcu stalo pet vozil Avtoprevozništvo Jože Topler, s.p. in GoLipy, ki so čakali, da naložijo vseh 120 otrok selekcij U9 – U17, vseh 15 spremljevalcev in vso opremo za priprave na spomladanski del sezone. Vsi skupaj smo komaj čakali, da se priprave v tradicionalni bazi v Rovinju – Maistra Collection, začnejo.

Od prve minute prihoda smo pričeli z izvajanjem skrbno načrtovanega programa naših
trenerjev in na tem mestu je potrebno še enkrat pohvaliti tako otroke za marljivo in vzorno
delo ter obnašanje, prav tako pa trenerje za pripravo in izvedbo kompletnega programa.
Vsekakor ste lahko ažurno vso dogajanje spremljali preko naših družbenih omrežij, zato
verjamemo, da ste v sreči in zadovoljstvu vaših otrok uživali tudi vi, ki ste našo zgodbo
spremljali od doma. Vsaka ekipa je opravila po dve organizirani aktivnosti (trening + tekma) dnevno, k temu pa je bilo dodanih še veliko neformalnih aktivnosti, kot so igranje namiznega tenisa, plavanje, sprehodi, druženje ob družabnih igrah in še kaj. Zagotovo smo vrhunsko izkoristili lepo in toplo vreme ter štiri igrišča, ki so nam, v pričakovanju naše domače površine z umetno travo, prišla še kako prav, da se po zimskih terminih ekipe uigrajo in navadijo na večje formate igrišč.

Trener Tomaž Lipnik je poleg vodenja strokovnega dela v Rovinju vodil še svojo ekipo U9 in je bil z delom najmlajših zelo zadovoljen. Meni, da je bila to za fante naporna a dobra izkušnja, ki jim bo ostala v spominu in jih je povezala še bolj kot so bili do sedaj. Ekipo U10 je v Rovinj odpeljal trener Dragoljub Živadinović, ki je veliko pozornosti dajal tudi aktivnostim ob igrišču, aktivnostim, kjer so se otroci imeli super in bodo za zmeraj ostali dobra klapa. S svojimi fanti je bil v Rovinju tudi trener Žiga Kotnik, ki pomen priprav izpostavil v tem, da se fantje še bolje spoznajo, veliko pozornosti pa je namenil igri 1:1. V Rovinju je s svojo številčno zasedbo bil tudi trener Miha Navotnik, letošnjo sezono vodi selekcijo U11. Sam vidi zelo velik pomen, da tudi fantje, ki niso v prvem planu tekem uspešno sledijo in dihajo »za ovratnik« ostalim. In tudi tukaj daje velik pomen takšnim skupnim pripravam.

Selekcijo U13B letos vodi trener Matevž Verhovnik, ki je poleg ostalega, fante prvič preizkusil v formatu 11:11 in bil z videnim zelo zadovoljen. Selekcijo U13A od letošnje sezone vodi Dragan Kovačević. Pri fantih je viden napredek in velika želja po delu, prav tako jih trener že navaja na format 11:11, kjer fantje delujejo odlično. Selekciji U15 in U17 sta vadili skupaj, saj sta se programa Slavko Javornik in Rok Černič prekrivala.

Končni efekt je bil odličen, saj sta imela na voljo dovolj fantov za kvalitetno delo, fanti pa kar dva zelo motivirana trenerja. Za vratarje vseh selekcij pa je vsak dan skrbel Andrej Koležnik. Vsi trenerji pa na glas pozdravljajo predavanje o »Fair playu« v športu, ki ga je za otroke pripravil vodja nogometne šole Tomaž Lipnik.

Manjše poškodbe, posledice utrujenosti in duelov, so seveda bile, razveseljuje pa podatek, da klubski zdravnik, dr. Vasja Kašnik, ki je volontersko spremljal ekipo, ni imel veliko dela. Na tem mestu se za njegov doprinos zahvaljujemo še enkrat. Da je organizacijsko šlo vse kot smo se dogovorili že na pripravljalnih sestankih, gre velika zahvala vodji pisarne Žanu Grešovniku, Gregi Jugu, Marku Lešniku in seveda tudi Marjanu Lauretu, ki je vseskozi skrbel za sveže spletne objave.

Seveda gre velika zahvala tudi predsedniku David Kašnik, ki je na koncu kot predsednik kluba in član odprave vse skupaj povzel v nekaj stavkih : » Priprave lahko ocenimo kot zelo uspešne. Namestitev je bila, kot vsako leto do sedaj, vrhunska. Pogoji za trening v Rovinju so odlični, kar pa je najbolj pomembno pa je, da so otroci na priprave odšli nasmejani in se ravno tako vrnili nazaj. Nasmejani, polni novih izkušenj in znanja. Hvala vsem trenerjem, spremljevalnemu osebju, Vasji in šoferjem, ki so nas varno pripeljali tja in nazaj. Hvala staršem za zaupanje. Največja pohvala pa našim otrokom, ki so vzorno, spoštljivo in delovno oddelali 4 naporne dni. «

Zelo pomembno je, da smo naredili še en korak naprej pri strokovnem delu z otroki.
Predvsem pa se nam zdi tudi zelo pomembno, da so kvalitetno sodelovali vsi trenerji in te
priprave izkoristili tudi za še močnejše tkanje vezi med njimi, kar pa je za kvalitetno delo v
bodoče, ko ima naša šola visoke ambicije, zelo pomembno.

Za zaključek, kot pika na i ali češnja na torto, pa naj strnemo še nekaj misli. Verjetno vas bo večina lahko potrdila, da so fantje in dekle v Rovinju en del svoje osebnosti zapolnili z
novimi spomini, ki bodo mogoče malo bledeli skozi leta, nikoli pa zbledeli. Vse to delamo
zato, da bodo ti vaši in zelo naši mladeniči in mladenka odrasli v zdrave mladostnike,
kasneje odrasle ljudi, se bodo znali v življenju obrniti v pravo smer, da bodo vedeli, da samo trdo delo šteje in bodo nekoč lahko rekli, da je bil poleg staršev nogomet tisti, ki jim je pomagal, da so srečni, predvsem pa, da se bodo znali boriti za svojo srečo tudi, ko odrastejo. Da ne bomo preveč skromni, skoraj gotovo bomo katerega od teh, ki so bili z nami na pripravah, lahko še dolgo spremljali na njegovi športni poti. Bodite prepričani v to.
Za zaključek še samo to : bodite ponosni na svoje najmlajše in hvala za zaupanje.

NŠ Slovenj Gradec