Slovenjgraška bolnišnica v novi podobi

Začetek letošnjega leta je Splošno bolnišnico Slovenj Gradec zaznamovala selitev dejavnosti iz starega, dotrajanega objekta v novo zgradbo. Posodabljanje bolnišnice se je začelo že lansko leto z odprtjem 5,3 milijona evrov vrednega urgentnega centra, letos pa se posodobitve nadaljujejo in zaključujejo. Te dni so z delom začeli v novih operacijskih dvoranah in porodni sobi.

Selitev dejavnosti se bliža koncu

Ob pričetku letošnjega leta se je začela pospešena selitev dejavnosti slovenjgraške bolnišnice v nove prostore; prve dejavnosti so preselili že januarja, sedaj pa se selitev že bliža koncu. V ponedeljek, 10. aprila, so pričeli z delom v novem Centralnem operacijskem bloku in porodni sobi, že dva tedna pa opravljajo dializo v novih kletnih prostorih, prav tako v kleti že delujeta lekarna in centralna sterilizacija. Poleg tega so v novih prostorih še intenzivna enota, urološki oddelek in oddelek za pediatrijo. Do konca aprila bo zaživel še Center za intenzivno terapijo operativnih strok, zaenkrat pa še potekajo sanacijska dela.

Zapleti pri selitvi so del procesa

Nedavno smo na portalu e-Koroška poročali o zapletih pri selitvi dejavnosti v nove prostore in odprtju urgentnega centra, pri katerem so preglavice povzročale težave pri informacijskih povezavah. Zamuda pri selitvi preostalih dejavnosti pa se je pojavila zaradi poplave v kletnih prostorih. V obeh primerih pa so težave dokaj hitro odpravili.

Kot za spletni portal e-Koroška komentira direktorica bolnišnice dr. Jasna Uranjek, pa se pri selitvi še vedno pojavljajo zapleti, vendar tokrat niso tehnični. Po besedah direktorice so se ob selitvi pokazale potrebe po dodatnem kadru, predvsem bolničark, potrebna pa bo tudi nabava dodatne opreme za delo v novih prostorih. Kadrovske težave že rešujejo – začeli so z dopolnjevanjem ekipe inštrumentark. Pojavljajo pa se logistične težave med zaposlenimi, kar je sicer povsem običajno, saj selitev pomeni popolnoma novo okolje za zaposlene.

Dr. Jasna Uranjek še komentira: »Nobeden od teh zapletov ni nerešljiv, sproti jih odkrivamo in skušamo odpraviti, ljudje pa to prenašajo z različnimi stopnjami razumevanja, kar občasno vodi v dodatne stresne situacije.«