Slovenjgraška bolnišnica išče direktorja

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, ki jo po odstopu prejšnjega direktorja Janeza Lavreta vodi vršilka dolžnosti direktorice Alenka Jezernik Skudnik, išče novega direktorja.

Rok za prijavo na danes objavljen javni razpis za delovno mesto direktorja koroške bolnišnice je 15 dni, kandidati pa morajo poleg zakonsko določenih pogojev izpolnjevati še dodatne pogoje, določene v razpisu in statutu.

Po odstopu prejšnjega direktorja Janeza Lavreta letos aprila je vajeti koroške bolnišnice prevzela vršilka dolžnosti direktorja Alenka Jezernik Skudnik. Približno mesec dni po odstopu Lavreta je SBSG z javnim razpisom že iskala novega direktorja, a prijavljena kandidata Irena Nunčič in Tomaž Pliberšek na tajnem glasovanju sveta zavoda nista prejela zadostnega števila glasov, kljub izpolnjevanju vseh pogojev.

Neprimerni tviti odnesli direktorja Lavreta

Janez Lavre se je moral letošnjega aprila zaradi neprimerne komunikacije na Twitterju s položaja poslovitii in to kljub opravičilu, ki je bilo sprejeto. Potem, ko je Lavre v času hektičnega dogajanja okrog epidemije novega koronavirusa na novinarske provokacije Blaža Zgage v odgovor zapisal: “Morda boš kmalu pozitiven, pa da vidimo kk boš cvilu”, so vsi osrednji mediji pribili Lavreta na križ in ga postavili v osrednje poročanje. Lavre se je iskreno opravičil in izrazil globoko obžalovanje ter ob tem poudaril, da se zaveda, da so bile njegove izjave povsem neprimerne, žaljive in neetične.