Slovenj Gradec je obiskala komisija projekta “Moja dežela-lepa in gostoljubna”

Pred dnevi nas je ponovno obiskala komisija projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki se vsakoletno odvija v okviru Turistične zveze Slovenije. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost, saj do neke mere skrbi za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi. Vsebino postopoma nadgrajujejo, posebno pozornost pa namenjajo celoviti ekološki urejenosti krajev in kakovosti turistične ponudbe, ki jo komisija ocenjuje na podlagi učinkovitosti trženja in promoviranja turističnih produktov. Čisto in urejeno okolje, ohranjena naravna in kulturna dediščina, zanimivi  turistični produkti, vse to vpliva na prepoznavnost kraja, predvsem pa na zadovoljstvo domačih in tujih gostov.

 

 

Rdeča nit  natečaja 2022 je slogan ” Kjer je zdravje doma”, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da je Slovenija država, v kateri velik pomen posvečamo zravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.

Tokrat nas je obiskala komisija, ki ocenjuje kategorijo srednja mesta. Poleg vseh ostalih novosti jim je bila predstavljena tudi najnovešja turistična pridobitev, šele slab teden odprt nov bazenski kompleks Aqualatio Slovenj Gradec. Prvič so obiskali tudi Šmartno pri Slovenj Gradcu. Verjamemo, da so, tako kot že vrsto let, tudi tokrat prepoznali naša prizadevanja k urejenosti, izboljšanju kakovosti življenja in trajnostnemu razvoju našega okolja. Pridobljena priznanja lahko preverite tukaj.

Hvala za obisk, v kratkem pa pričakujemo še ocenjevanje s strani komisije za mestna jedra.

Ponosni smo, da letos Slovenj Gradec tekmuje kar v 5 kategorijah:

𝐍𝐀𝐉 𝐥𝐞𝐩𝐬̌𝐞 – 𝐍𝐀𝐉 𝐠𝐨𝐬𝐭𝐨𝐥𝐣𝐮𝐛𝐧𝐞𝐣𝐬̌𝐞 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐧𝐣𝐞 𝐦𝐞𝐬𝐭𝐨 ➡️ Slovenj Gradec;

𝐍𝐀𝐉 𝐥𝐞𝐩𝐬̌𝐢 – 𝐍𝐀𝐉 𝐠𝐨𝐬𝐭𝐨𝐥𝐣𝐮𝐛𝐧𝐞𝐣𝐬̌𝐢 𝐢𝐳𝐥𝐞𝐭𝐧𝐢𝐬̌𝐤𝐢 𝐤𝐫𝐚𝐣 ➡️ Šmartno pri Slovenj Gradcu;

𝐍𝐀𝐉 𝐥𝐞𝐩𝐬̌𝐞 – 𝐍𝐀𝐉 𝐠𝐨𝐬𝐭𝐨𝐥𝐣𝐮𝐛𝐧𝐞𝐣𝐬̌𝐞 𝐦𝐞𝐬𝐭𝐧𝐨 𝐣𝐞𝐝𝐫𝐨 ➡️ Slovenj Gradec;

𝐍𝐀𝐉 𝐢𝐳𝐥𝐞𝐭𝐧𝐢𝐬̌𝐤𝐚 𝐭𝐨𝐜̌𝐤𝐚 ➡️ Kope;

𝗡𝗔𝗝 𝘁𝗲𝗺𝗮𝘁𝘀𝗸𝗮 𝗽𝗼𝘁 ➡️ Zelena pot z zgodbo od Podgorja do Wiederdriesa.

Glasovanje bo potekalo 𝐨𝐝 𝟏𝟓. 𝐣𝐮𝐥𝐢𝐣𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐝𝐨 𝟗. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐 vabljeni, da svoj glas oddate tudi vi.

Povezava do spletnega glasovanja.

Avtor: Turistična pisarna Slovenj Gradec