Slovenija v Stožicah remizirala z Dansko

V 4.krogu kvalifikacij skupine H za uvrstitev na evropsko nogometno prvenstvo leta 2024 je Slovenija v ljubljanskih Stožicah gostila Dansko. Tekma se je končala z 1:1. Za Slovenijo so nastopili tudi trije Korošci, Matevž Vidovšek, Žan Karničnik in Jaka Bijol. Bijol je bil tudi kapetan reprezentance.

Po porazu in slabi igri pred dnevi na Finskem smo sinoči videli drugačno, veliko boljšo slovensko reprezentanco.  Renomirani Danci so bili sicer favoriti, hitro so prevzeli pobudo na igrišču. Vendar se je že na začetku tekme videlo, da so ranljivi v obrambi.
Do 26.minute večjih priložnosti ni bilo. Takrat pa sta po kotu z desne strani Stojanović in Gnezda Čerin izigrala Dansko obrambo, podajo slednjega pa je s strelom v bližnji vratarjev kot izkoristil Šporar in povedel Slovenijo v vodstvo.
Danci so izenačili v 42.minuti, ko je po podaji z leve strani Holjund zadel iz neposredne bližine. Izkoristil je slabo pokrivanje prostora slovenske zadnje vrste.
Tudi v drugem polčasu smo gledali zanimivo tekmo. Obe ekipi sta si želeli zmago, obe sta imeli za to priložnosti.
Za Dansko je imel v 58.minuti najlepšo Eriksen, ki je s petih metrov zadel desno vratnico. Vratar Vidovšek je bil že premagan, Slovenija je imela veliko sreče.
Dobrih petnajst minut kasneje je bilo podobno na drugi strani, ko je s kakšnih dvanajstih metrov do strela prišel Mlakar. Močno je udaril po žogi, a je na žalost zadel le prečko. Danski vratar Schmeichel je imel malo možnosti za obrambo.
Do konca kljub poskusom na obeh straneh do spremembe rezultata ni prišlo. Rezultat je realen in glede na prikazano tudi najbolj pravičen. S to točko ima Slovenija še vedno možnosti, da se uvrsti na evropsko prvenstvo. Po tem krogu sta sicer v skupini H v vodstvu na lestvici Finska in Kazahstan z devetimi točkami, Slovenija in Danska jih imata sedem. Severna Irska s tremi in San Marino, ki še nima točk, pa sta praktično že brez možnosti.
V 5.krogu, ki bo na sporedu septembra, bo Slovenija doma igrala proti Severni Irski. Tri točke na tej tekmi pa bodo seveda nujne. Igra proti Danski vsekakor obeta, treba pa jo bo ponoviti tudi v naslednjih tekmah.