Slovenija se je po številu osvojenih medalj na olimpijskih igrah v Tokiu znova izkazala kot športna velesila

Poletne olimpijske igre v Tokiu so dokazale, da kljub redkim izjemam slovenski narod za slovenske športnike vedno stopi skupaj. To smo dokazali tudi s sprejemom slovenskih športnih junakov na Letališču Jožeta Pučnika. Tako so se v domovino že vrnili bronasti kolesar Tadej Pogačar in zlati kronometrist na kolesu Primož Roglič, zlati kanuist Benjamin Savšek, srebrna judoistka Tina Trstenjak ter četrtouvrščeni košarkarji. Zlata športna plezalka Janja Garnbret bo pristala danes ob 22. uri. Slovenija pa se je s svojimi izjemnimi športnimi uspehi znova izkazala kot ena izmed najuspešnejših držav po osvojenih medaljah na deset milijonov prebivalcev. 

Olimpijski duh je zavzel tudi našo državo, saj smo dobra dva tedna spremljali nastope naših športnikov in jih bodrili k čim boljšim uvrstitvam – kar so seveda opravili nad pričakovanji. Kljub zgodnjim uram si je tudi letošnje igre ogledalo veliko gledalcev. To dokazujejo tudi prenosi tekem slovenske košarkarske reprezentance, saj je nacionalna RTV Slovenija beležila rekordno gledanost.

Košarkarji prispeli, danes v večernih urah pristane še zlata športna plezalka Janja Garnbret

Veličastni sprejem so včeraj doživeli slovenski košarkarski junaki. Svoje odlične predstave so na koncu kronali z odličnim četrtim mestom. To so jim dali vedeti tudi slovenski navijači s sprejemom na Letališču Jožeta Pučnika. Prvi zvezdnik ekipe, Luka Dončić, je po pristanku za Siol dejal, da so najhujše razočaranje že prespali in dodaja, da se začenjajo zavedati, da so četrta reprezentanca na svetu. Dončića v naslednjih dneh čaka podpis pogodbe v višini 200 milijonov dolarjev za svoj Dallas. V ta namen so v Slovenijo prišli lastnik Dallasa Mark Cubain, trener Jason Kidd, predsednik kluba Nick Harrisson in ter svetovalca kluba Dirk Nowitzki in Michael Finley.