Slovenija na ZOI v Pekingu osvojila novo zlato medaljo

Slovenija je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila novo zlato medaljo. V premierni tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih je naša ekipa v sestavi Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc več kot zanesljivo premagala vso konkurenco in se veselila naslova olimpijskega prvaka. 

 Drugouvrščena reprezentanca Rusije je zaostala za kar za 110 točk, Kanada na tretjem mestu pa za 150 točk. Vse to priča o premoči naše reprezentance, ki je danes deklasirala vso svetovno elito v smučarskih skokih. 

Tekmo so sicer zaznamovale številne diskvalifikacije. Diskvalificirane so bile Sara Takanaši, Daniela Iraschko-Stolz in Katharina Althaus ter obe norveški skakalki. 

Peter Prevc je po včerajšnji smoli, ko se mu je medalja za las izmaknila, postal olimpijski prvak in tako postal edini Slovenec, ki je na zimskih olimpijskih igrah osvojil celoten komplet medalj. Urša Bogataj je osvojila svojo drugo zlato medaljo na teh OI. Nika Križnar je bronu s posamične tekme dodala zlato. Timi Zajc pa je osvojil svojo prvo medaljo na olimpijskih igrah.