Slalom in skoki tudi ko ni snega

Smučarski klub Vuzenica v svojem kraju aktivno deluje tudi v toplejših letnih časih, ko ni snega. Jutri, 12. avgusta, organizirajo športno druženje z mnogo aktivnostmi za vse generacije, osrednji dogodek pa bo tekmovanje v in-line slalomu na rolerjih.

Na vuzeniškem slalomu na kolesih se lahko pomeri prav vsak

Osrednji dogodek športnega druženja to soboto v Vuzenici bo tekmovanje v in-line slalomu na rolerjih. Na slalomski tekmi lahko sodeluje kdorkoli, saj je namenjena bolj zabavi in druženju kot pa tekmovalnosti. Poleg atraktivnega slaloma na rolerjih pa bo v Vuzenici potekalo še mnogo drugih športnih aktivnosti, namenjenih predvsem najmlajšim udeležencem.

»Lansko leto se je na dogodku zbralo okrog 350 ljudi. Za letošnji slalom računamo na okrog 60 tekmovalcev, pričakujemo pa lahko še večji obisk kot lani,« je prihajajoči vuzeniški dogodek komentiral Marcel Škerjanc, eden izmed organizatorjev in član vuzeniškega smučarskega kluba.

Glavna dejavnost smučarskega kluba seveda še vedno ostaja smučanje. Za njimi je namreč več kot uspešna zimska sezona, vendar želijo nekaj več, in zavoljo tega so se odločili, da združijo zimske in poletne aktivnosti v en zanimiv dogodek.

Foto: SK Vuzenica

Nekoliko manjša letalnica iz Planice se seli v Vuzenico

Velika atrakcija za najmlajše pa bo, tako kot tudi prejšnja leta, Mini Planica. To je sestavljiva skakalnica, ki je namenjena otrokom, starim od 6 do 12 let. Namen skakalnice je, da se najmlajši na zanimiv in inovativen način spoznajo s tem športom, v katerem prav Slovenci dominiramo že vrsto let zapored.

Poleg atraktivne Planice se bodo odvijale še druge športne aktivnosti za najmlajše, in sicer šola rolanja in preostale zanimive animacije. S hrano in pijačo pa je poskrbljeno tudi za obiskovalce, ki ne nameravajo biti preveč športno aktivni. »Ko se odložijo smuči (in rolerji), sledita druženje in zabava,« še doda Marcel.

JP