Skupina stroka.si z zlato inovacijo za kakovostnejše zdravstvo

Konec septembra je GZS Koroška gospodarska zbornica podelila nagrade najboljšim inovacijam v koroški regiji za minulo leto. Med prejemniki nagrad je tudi radeljsko podjetje Skupina stroka.si, ki si je z rešitvijo PracticeMED prislužilo zlato priznanje.

GZS Koroška gospodarska zbornica vsako leto inovativnim koroškim podjetjem podeli priznanja za njihove inovacije in novosti. Skupina stroka.si se že drugo leto zapored lahko pohvali z zlatim priznanjem, lansko leto za platformo FARSIGHT, letos pa z rešitvijo PracticeMED – sodobno tehnologijo za pomoč zdravstvenim zavodom.

Gre za analitično podprto platformo za podporo in upravljanje virov v zdravstvenih zavodih, ki s pomočjo informacijske tehnologije pripomore k boljšemu upravljanju in načrtovanju aktivnosti strokovnega osebja ter ostalih virov, kot so delovišča, operacijske sobe in ambulante.

Foto: Skupina stroka.si

»Naša inovacija se nanaša na medicino in je plod desetletnega razvoja. V tem obdobju smo se podrobneje seznanili z nivojem informatizacije v bolnišnicah,« je o platformi povedal direktor in lastnik Skupine stroka.si Sandi Markon. »Z aplikacijo želimo opolnomočiti vodstvo bolnišnic in drugih večjih zdravstvenih zavodov ter posledično pomagati pri optimizaciji dela,« dodaja.

Inovacija obenem skrbi za učinkovito podporo procesa celovite obravnave pacienta in njegove varnosti ter kakovosti oskrbe. Uporabnikom nudi takojšen vpogled v poslovanje zdravstvenih zavodov in omogoča hitro ukrepanje v primeru morebitnih odstopanj. Skupno zajema štiri področja organizacije dela v oddelkih zdravstvenih zavodov – načrtovanje aktivnosti, podporo vsakodnevnim procesom dela na podlagi priprave razporedov, predajo službe in prenos informacij med strokovnjaki ter analitični sistem za podporo odločanju.