Skupina stroka.si v strateško partnerstvo z ameriškim tehnološkim velikanom

V radeljskem podjetju Skupina stroka.si, ki se že 25 let ukvarja z informacijsko tehnologijo, so sklenili strateško partnerstvo z ameriškim tehnološkim velikanom PTC v okviru digitalne transformacije v proizvodnji. S partnerstvom želijo napredno tehnologijo približati domačim proizvodnim podjetjem in okrepiti svojo ponudbo na trgu.

 

Sodelovanje Skupine stroka.si s PTC-jem se v prvi vrsti osredotoča na IIoT, ki s povezovanjem ljudi, izdelkov, procesov in delovnih prostorov predstavlja osrednji gradnik digitalne transformacije. Uporaba tehnologij IIoT podjetjem omogoča, da podatke iz proizvodnje povežejo v celoto, jih spremljajo v realnem času, analizirajo in na podlagi rezultatov sprejemajo pomembne odločitve. PTC-jeva platforma ThingWorx, zgrajena na podlagi izkušenj proizvodnih podjetij v različnih panogah, je bila v začetku leta 2020 proglašena za vodilno programsko platformo na področju IIoT. Ponaša se z bogato funkcionalnostjo, fleksibilnostjo, varnim delovanjem in visoko skalabilnostjo.

PTC je vodilni ponudnik industrijske tehnologije, ki v svoji široki paleti združuje področja mešana resničnost, industrijski IoT (IIoT), PLM in CAD. Z naprednimi rešitvami, zgrajenimi posebej za izzive, ki največkrat omejujejo proizvodna podjetja, slednjim pomaga povečati prihodke, izboljšati učinkovitost in znižati stroške.

»Sklenitev partnerstva nam omogoča, da lahko strankam ponudimo platformo za digitalno transformacijo, ki je preverjena na globalni ravni. Ta zagotavlja hitro implementacijo in že vsebuje orodja, ki jih večina podjetij, ki stopa na pot digitalne transformacije, potrebuje, hkrati pa ponuja možnosti za številne prilagoditve,« še sporočajo iz Skupine stroka.si.

Pot digitalne transformacije Skupine stroka.si in sodelovanje s tehnološkim velikanom PTC

V Skupini stroka.si že od leta 2015 stremijo k temu, da se uveljavijo kot vodilni partner na področju digitalne transformacije v Sloveniji. Po petih letih več kot uspešno zasledujejo zadane cilje, začetek njihove poti pa se je pričela z delom na projektih, povezanih z blockchain tehnologijo, storitvami Azure, strojnim učenjem in umetno inteligenco.

Leta 2018 so se usmerili na rešitve mešane resničnosti, ki jih omogočajo Microsoftova očala HoloLens. »V ospredje smo postavili izobraževanje delavcev v proizvodnji, saj smo zaznali, da je ravno v tej panogi ob uvedbi novih zaposlenih in lansiranju novih produktov prenos znanja med zaposlenimi manj učinkovit, kot bi si želeli,« opisujejo v Skupini stroka.si Poskrbeli so, da si je mogoče delo zaposlenega na delovnem mestu v proizvodnji ogledati skozi omenjena očala, ki sproti opozarjajo na nevarnosti in pasti, kažejo pravilno obnašanje, dajejo navodila in beležijo izvedbo izobraževanja. V zadnjih dveh letih so se z izkušnjami in znanjem skupaj s podjetjem Marovt d.o.o. pričeli ukvarjati predvsem z razvijanjem inteligentnega sistema za podporo vzdrževanju v proizvodnji (IQ TPM 4.0), z lansiranjem inteligentnega sistema pa so suvereno vstopili na področje digitalne transformacije v proizvodnji.

»Ob ponudbi našega razvojnega oddelka, ki razvija namenske rešitve, prilagojene specifičnim potrebam strank, smo v naš portfelj želeli vključiti tudi preverjeno generično rešitev, kar pomeni, da bi lahko pri prehodu iz klasične v pametno proizvodnjo pomagali bistveno večjemu številu podjetij,« so pojasnili v Skupini stroka.si in dodali, da niso oklevali, ko so dobili priložnost za sodelovanje s podjetjem PTC. »Moči smo združili s partnerjem, ki vlaga v tehnologije, ki so nam blizu, in si z nami deli tudi pristop k delu. Ob tem razpolaga z veliko in izkušeno ekipo strokovnjakov, na katere se lahko vedno zanesemo in se na ta način še naprej učimo in širimo obzorja.« še opisujejo v radeljskem podjetju.