Skupina stroka.si donirala prenosnike Osnovni šoli Radlje ob Dravi

Šolanje na daljavo otrokom in njihovim družinam povzroča nemalo težav, zaskrbljujoče je zlasti dejstvo, da številni slovenski otroci nimajo dostopa do računalnika ali pametnega telefona. Zato so se v Skupini stroka.si odločili, da Osnovni šoli Radlje ob Dravi podarijo prenosnike, s katerimi bodo nekaj učencem omogočili šolanje na daljavo in ublažili stisko, ki jo pozvroča tak način šolanja.

Skupina stroka.si je radeljski osnovni šoli podarila nekaj prenosnih računalnikov. (Foto: Skupina stroka.si)

»Razmere, ki že nekaj časa močno vplivajo na naša življenja, v posebej neugoden položaj postavljajo otroke iz socialno šibkejših družin. Ker smo mnenja, da moramo vseskozi stremeti k enakim izobraževalnim možnostim za vse šolarje, smo se odločili, da po najboljših močeh pomagamo tistim, ki nimajo primerne opreme za nemoteno izvajanje šolanja na daljavo. Upamo, da bomo z donacijo prenosnih računalnikov, ki smo jo namenili Osnovni šoli Radlje ob Dravi, vsaj peščici učencev omogočili dostojno šolanje, kakršnega si zasluži prav vsak otrok,« so sporočili iz Skupine stroka.si.

Skupina stroka.si je radeljski osnovni šoli podarila nekaj prenosnih računalnikov. (Foto: Skupina stroka.si)

Donacijo so na radeljski osnovni šoli sprejeli z velikim veseljem, Skupini stroka.si se za lepo dobrodelno gesto zahvaljujejo. “Skupina stroka.si je zagotovo družbeno in socialno odgovorna in tako je v preteklosti že večkrat pomagala našim učencem, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Letošnja donacija prenosnih računalnikov pa je prav posebna, saj bo v trenutni situaciji in tudi sicer izboljšala izobraževalne možnosti otrokom, ki so o svojih računalnikih le tiho razmišljali. Tako bi se v imenu šole najlepše zahvalil za vašo plemenito gesto, še posebej pa bi izpostavil vašo samoiniciativnost v želji pomagati otrokom. Hvala,« je dejal ravnatelj OŠ Radlje ob Dravi mag. Damjan Osrajnik.