Zoran Zajamšek, direktor operacij v SIJ Ravne Systems, in Alojz Buhvald, izvršni direktor za proizvodnjo SIJ Metala Ravne sta maske predala v Slovenj Gradcu. (Foto: Skupina SIJ)

Skupina SIJ je Splošni bolnišnici Slovenj Gradec podarila 7 tisoč zaščitnih kirurških mask. V okviru donacij lokalnim bolnišnicam in domovom za starejše so po Sloveniji razdelili skupno 17 tisoč mask.

V petek, 10. aprila, je Skupina SIJ predala 7.000 kirurških zaščitnih mask zdravstvenim ustanovam na Koroškem in na Gorenjskem, kjer ima svoje proizvodne obrate in od koder prihaja večina sodelavcev.  Jana Makuc, strokovna direktorica Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, se je ob predaji donacije zahvalila družbama SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems: »Ob trenutni porabi zaščitne opreme za enkratno uporabo ocenjujemo, da nam bodo te maske zadoščale za teden dni. Pozivamo k nadaljnjemu vestnemu in odgovornemu upoštevanju zaščitnih ukrepov in, kar je sedaj ob praznikih še posebej aktualno, omejevanju socialnih stikov.«

Skupina SIJ je podarila skupno 17.000 zaščitnih kirurških mask: 7.000 trem lokalnim zdravstvenim ustanovam na Jesenicah in Ravnah na Koroškem, 10.000 pa v sodelovanju z Veleposlaništvom Ruske federacije in Društvom Slovenija Rusija tudi domovom za starejše po vsej Sloveniji. “Skupina SIJ s 3800 zaposlenimi, ki z doslednim upoštevanjem zaščitnih ukrepov skrbi za zdravje zaposlenih in karseda nemoteno poslovanje, z darovanjem mask izkazuje hvaležnost lokalnemu zdravstvenemu osebju in potrjuje neločljivo povezanost z jeseniško in ravensko skupnostjo, kjer ima proizvodne obrate in od koder prihaja največ zaposlenih, ter družbeno odgovorno ravnanje do najranljivejših skupin,” sporočajo.