Še nekaj dni do začetka festivala in dirke EWS Peca/Jamnica

Od začetka festivala in dirke EWS Peca/Jamnica nas loči le še nekaj dni, nekaj največjih zvezdnikov športa pa se s svojimi kolesi že vozi na Koroškem. Etape bomo razkrili kasneje v dnevu, takoj zdaj pa si bomo pogledali kaj vse se bo dogajalo na osrednjem prizorišču ob vznožju Pece.

 

Black Hole Bike Fest se uradno začne 16. junija z dirko z električnimi kolesi EWS-E, vendar pa so prvi kolesarji, ekipe in predstavniki sedme sile iz celotnega sveta že na prizorišču in tako se je na nek način festival že začel – v tistem delu seveda ko govorimo o festivalu gorskega kolesarjenja na Koroškem. Navijači bodo imeli dovolj priložnosti za uživanje na dirkah in stranskih dogodkih, osrednje prizorišče pa bo ob vznožju kolesarskega parka in smučišča Peca.

Tam bodo imele svoje baze tudi vse ekipe, vsa podjetja, ki nudijo tehnično podporo kolesarjem ter vsi razstavljalci, kar že samo po sebi predstavlja odlično atrakcijo za ljubitelje gorskega kolesarstva. Tekmovanje svetovne serije Enduro World Series se bo začelo v četrtek z dirko EWS-E, glavna atrakcija, torej tekmovanje EWS za profesionalne kolesarje, pa bo potekala v soboto in nedeljo. Oba dneva se bosta zaključila prav na osrednjem prizorišču, kjer pričakujemo tudi največjo množico podpornikov in navijačev. Tam se bodo odvijali tudi koncerti in zabave, prav tako pa vse podelitve najboljšim v vseh kategorijah. Sobotno dogajanje bodo popestrili še akrobatski piloti jadralnih pedal, ki bodo svoje trike začeli izvajati ob 2. uri.

V nedeljo, zadnji dan tekmovanj, bodo na svoj račun prišli tudi mladi ljubitelji gorskega
kolesarstva. Dirka EWS KIDS bo zelo zabavna, za ta namen pa so organizatorji pripravili štiri otrokom prilagojene etape okoli spodnje postaje gondole pod Peco. Tekmovanje je odprto za starostne kategorije U7 (etapa 1), U9 (etapi 1 & 2), U11 (etape 1-3), U13 & U15 (etape 2-4).

Štartnina je brezplačna, potrebna je le prijava na spletni strani Prijavim.se:
https://prijavim.se/calendar/checkings/4625//

Spored tekmovanja Enduro World Series na glavnem prizorišču pri kolesarskem parku Peca (MTBZone Bike Park
Petzen):

EWS-E (e-kolesa)
Četrtek, 16. junij – Thriller – 9:00 do 10:00
Četrtek, 16. junij – EWS Trail – 16:00 do 17:00
EWS-100 (amaterji)
Sobota, 18. junij – EWS Trail – 13:00 to 15:30
EWS (glavna dirka)
Sobota, 18. junij – Thriller – 16:00 to 19:00
Nedelja, 19. junij – EWS Trail – 14:00 to 17:00

Dirke EWS, EWS-100 & EWS-E se seveda ne bodo odvijale samo na osrednjem prizorišču, ampak tudi na Jamnici nad Prevaljami, v Črni na Koroškem in v Mežici. Mobilni navijači si bodo lahko ogledali veliko etap, vedno pa bodo vsi dobrodošli nazaj na osrednjem prizorišču.

ETAPE
Organizatorji serije EWS bodo etape razkrili danes, 10. junija ob osmih zvečer; etape bodo
objavljene na spletni strani www.enduroworldseries.com. Kolesarji, ki so že na prizorišču
seveda komaj čakajo, da izvedo več informaci o dirki.

Direktor dirke Anej Štrucl je pred razkritjem etap povedal naslednje: »Dobra novica za vse, ki so pri nas dirkali že leta 2018, letos imamo precej več spustov in manj povezovalnih kilometrov. Na vseh etapah skupaj bo več kot 18 kilometrov spustov. Etape bodo dolge in zelo raznolike, zato se bodo morali tekmovalci hitro prilagajati in le tako bodo lahko hitri. Vse skupaj je po mojem mnenju odlična kombinacija za dirko ter hkrati tudi dober pregled terena, ki ga gorskim kolesarjem ponujamo na Koroškem.« Najboljši tekmovalci v enduru, gostje iz celotnega sveta, najboljša tehnologija gorskih koles, dirka za otroke, zabave in še več – vse to je Black Hole Bike Fest 2022!

Povezavi:
Festival:: https://www.blackhole-bikefest.com
EWS / prijave na tekmovanja: https://www.enduroworldseries.com