SAK je šest krogov pred koncem prvenstva zamenjal trenerja

Vodstvo SAK-a, zamejskega kluba iz Celovca, se je šest krogov pred koncem prvenstva Regionalne lige odločilo za menjavo na trenerski klopi. Dosedanjega trenerja Gorana Jolića, ki je nekaj časa igral v prvi ligi tudi za Korotan iz Prevalj, je zamenjal Peter Hrstic, nekdanji igralec Rapida, Austrije Celovec, Austrije Salzburg in tudi SAK-a. Za Jolića je bil usoden petkov poraz proti Bad Gleichenbergu, s katerim je SAK izgubil s 4:0. Po 24.krogih je Sak na zadnjem, šestnajstem mestu. Do konca je še šest krogov. SAK igra še s tremi ekipami, ki so neposredno pred njim. V primeru zmag na teh tekmah je obstanek še vedno možen. Lahko se zgodi, da bo o obstanku odločala zadnja tekma, ko bo SAK v gosteh igral s Kalsdorfom, za katerega igra dolgoletni vratar Fužinarja Tilen Marčič.

 

Generalni sekretar SAK in vodja Nogometnega centra SAK/Vidra vas Silvo Kumer je za naš portal ob menjavi trenerja povedal naslednje:

“Vzroki za menjavo so enostavni; SAK je na zadnjem mestu, kar pomeni izpad iz lige. Trener sam gotovo ni kriv, ker pa ne moremo zamenjati ekipe, moramo nekaj podvzeti, da ne izpademo iz lige. Zato je SAK zamenjal trenerja in upamo, da bo novemu trenerju z novo motivacijo, novim igralskim konceptom in mogoče z novim sistemom uspel preobrat.

SAK igra še šest prvenstvenih tekem, v petek pride v Celovec veliki favorit Regionalne lige DSV Leoben, ki je skoraj nepremagljiv. Potem pa nas čaka še pet nasprotnikov, proti katerim SAK lahko zmore. Čaka pa nas še finale pokala Koroške, dve tekmi proti ekipi Dullach.”