S tovornih vozil so v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, Dravogradu in Radljah padli večji kosi ledu in poškodovali osebna vozila

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 69 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o dvanajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Trem voznikom smo zasegli osebna vozila.

V včerajšnjem nadzoru cestnega prometa, ki je potekal na celotnem območju naše policijske uprave, smo zaznali 64 primerov prekoračitve hitrosti, 34 voznikov je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone, 20 pa jih ni uporabljalo varnostnih pasov. Prav tako smo zaznali 31 kršitev pešcev in eno kršitev voznika do pešca.

Posebej želimo opozoriti na štiri včerajšnje primere, ko so s tovornih vozil padli večji kosi ledu in poškodovali štiri osebna vozila. Omenjene prometne nesreče smo obravnavali v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, v Dravogradu, v Radljah ob Dravi in v Laškem. Vse voznike tovornih vozil opozarjamo, naj vozila pred vožnjo dobro očistijo, da ne bodo ogrožali
drugih udeležencev cestnega prometa.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali enkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Žalec smo obravnavali vlom v skladišče podjetja, ki se ukvarja z razvozom pošte. V skladišču je storilec vlomil še v tovorno prikolico in ukradel več različnih paketov.

Nezakonite migracije

Na območju Imenega smo izsledili pet državljanov Čečenije, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje