S terase gostinskega lokala v Radljah ob Dravi je neznani storilec ukradel električni grelnik

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 695 klicev občanov. 192 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 51 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 87 s področja prometne varnosti in 52 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Minuli konec tedna smo obravnavali 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 34 prometnih nesreč z materialno škodo.

V petek zjutraj je v Šoštanju voznica osebnega vozila, na prehodu za pešce, izsilila prednost peški. Le ta se je v trčenju lažje poškodovala.

Sinoči okoli 20. ure smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v krožišču Ceste F. Foita, Šaleške, Celjske in Žarove ceste v Velenju. Neznani voznik osebnega vozila Citroen C3, črne barve, ki je iz krožišča zavil desno, na Žarovo cesto, v smeri Kavč, je na sredini prehoda za pešce trčil v peško. Voznik je na kraju ustavil in govoril s peško, vendar si podatkov nista izmenjala Peška je v nadaljevanju zaradi lažje poškodbe poiskala zdravniško pomoč. Voznika, ki je trčil v peško pozivamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko (03) 898 61 00 ali pa na številko 113.

Sinoči, okoli 20.30 ure, so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih poiskal pomoč voznik e-skiroja ki je bil udeležen v prometni nesreči na Vranskem, kjer je prišlo do trčenja z voznico osebnega vozila. Okoliščine prometne nesreče, še preverjamo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvaindvajsetkrat.

Kriminaliteta

Minuli konec tedna smo obravnavali štiri primere nasilja v družini in sicer dva na območju Policijske postaje Velenje ter po enega na območju policijskih postaj Slovenske Konjice in Slovenj Gradec. V vseh primerih smo storilcem izrekli ukrepe prepovedi približevanja, sledijo še kazenske ovadbe.

V soboto dopoldne smo bili obveščeni, da je na Uršlji Gori, plaz zasul turnega smučarja. Poškodovanemu so pomagali člani Gorske reševalne službe, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. 50-letni smučar, ki je uporabljal vso potrebno zaščitno opremo, se je v dogodku hudo poškodoval.

V Šentjurju je neznanec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

V Velenju so neznani storilci z gradbišča ukradli delovni oder, več opažnih plošč in več betonskih mrež.

V podjetju na območju Rogaške Slatine smo obravnavali nesrečo pri delu. Pri delu s strojem za ukrivljanje kovinskih palic si je 19-letni delavec huje poškodoval roko. Tuja krivda je po prvih ugotovitvah izključena.

V petek, pozno zvečer smo v Šmarju pri Jelšah obravnavali požar. Zaradi vročega pepela, ki ga je lastnica odložila ob hišo, je zagorela vrtna garnitura. Ogenj je poškodoval tudi del fasade.

V soboto, okoli dveh zjutraj, smo v Podgorju pri Slovenj Gradcu, obravnavali dimniški požar. Tuja krivda je izključena.

Včeraj popoldne smo požar obravnavali tudi v Radečah, kjer se je zaradi odloženega pepela vnel zabojnik za smeti. Ogenj se je razširil še na fasado in ostrešje več stanovanjske hiše.

Sinoči, nekaj pred 20. uro, smo požar obravnavali še v Kozjem, kjer je ob dimniku zagorel leseni del ostrešja. Tuja krivda je izključena.

S terase gostinskega lokala v Radljah ob Dravi je neznani storilec ukradel električni grelnik.

PU Celje