S protesti kaznovali sami sebe?

Deset kilometrov dolg zastoj zaradi protestnega prečkanja prehoda za pešce v Mislinji. Je škoda lastni regiji večja od morebitne koristi protesta? Bi morali protestirati v Ljubljani?

Če nekaj minut pred začetkom včerajšnjega protesta v Mislinji še ni bilo znano kdo je organizator, se je kmalu po začetku sprehajanja čez prehod za pešce nekoliko razjasnilo. Po neuradnih informacijah naj bi za organizacijo protesta stal podmladek stranke Socialnih demokratov, Mladi forum SD.

Vir: Twitter

Ker je nekaj dni po minulih državnozborskih volitvah DARS razjasnil, da projektiranja na odseku Šentrupert-Velenje zaenkrat še ne bo, saj postopke ovira vložena ustavna presoja, se je razburil marsikateri Korošec. Ponovna zavlačevanja, ki bodo že tako zamujene obljubljene skrajne roke potisnila še dlje v prihodnost.

Na protestu se je zbralo med 30 in 50 protestnikov, po eni uri sprehajanja po prehodu za pešce je nastal deset kilometrov dolg zastoj. So pa Korošci glede samega protesta različnih mnenj. Na eni strani so tisti, ki podpirajo tovrstna dejanja, drugim se zdi zapora ceste v Mislinji nesmiselna. Na družabnih omrežjih so mnogi izrazili mnenje, da oviranje prometa v Mislinji Koroški le škodi, protestirati bi morali tam, kjer tiči odgovornost, da 3. razvojna os še ni zgrajena – v Ljubljani.

Vir: Twitter

Oviranje prometa na Koroškem, ki so ga občutili samo Korošci, pa ni edina stvar, ki je zmotila nemalo Korošcev in drugih Slovencev. Neuradno je protest plod organizacije Mladega foruma SD, torej podmladka stranke Socialnih demokratov. Stranka SD je bila od osamosvojitve Slovenije pa do danes več kot deset let vladna stranka. Danes organizirajo proteste v znamenje nezadovoljstva z vladajočo politiko.

Vir: Twitter
Vir: Twitter

JP