S ponedeljkom ponovno odprt mejni prehod Holmec

V minulih dneh je na Ministrstvu za zunanje zadeve tekla usklajena diplomatska akcija, minister Anže Logar se je z avstrijskim zunanjim ministrom Alexandrom Schallenbergom dogovoril za ponovno odprtje mejnega prehoda Holmec.   

»Mejni prehod Holmec je za lokalno prebivalstvo Mežiške doline in okoliških krajev na slovenski in avstrijski strani izjemno pomemben. Mnogim slovenskim prebivalcem služi za dnevno prehajanje meje z namenom dela na avstrijski strani,« so zapisali na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Zunanji minister Anže Logar je v neposrednih pogovorih z avstrijskim zunanjim ministrom Alexandrom Schallenbergom uspel dogovoriti izjemo za mejni prehod Holmec, ki bo odprt od ponedeljka 6. aprila, in sicer med 5.00 in 8.00 uro zjutraj ter med 15.00 in 18.00 uro zvečer.

Minister dr. Anže Logar je v pogovoru z avstrijskim zunanjim ministrom Alexandrom Schallenbergom dosegel ponovno odprtje mejnega prehoda Holmec. (Foto: MZZ)

»Ukrep Avstrije odraža prožnost za potrebe prebivalstva ob meji in ga razumemo kot znak dobrega medsosedskega sodelovanja v kriznih časih poostrenega boja zoper pandemijo novega koronavirusa,« še dodajajo na ministrstvu za zunanje zadeve.