Roman Richter iz Jarenine bo dvema deklicama iz Črne podaril dve polni torbici šolskih potrebščin

V teh dneh številni dobrotniki pomagajo ljudem na Koroškem, ki so se po zadnjih neurjih in poplavah znašli v veliki stiski. Eden izmed njih je tudi Roman Richter, ki živi v  Jarenini, Občina Pesnica. Je poročen, oče dveh otrok. Po poklicu ekonomist, samostojni podjetnik, ukvarja se z veleprodajo trgovskega blaga. Poslovno je povezan s podjetjem Biroprodaja d.o.o. iz Murske Sobote. Je tudi nogometni trener, nekaj časa je indiviualno treniral tudi Črnjana Anžeta Veronika Solda. Ob nedavnih neurjih in poplavah se je odločil, da bo pomagal nekomu, ki v potrebuje pomoč. Ob pomoči županje Črne Romane Lesjak in ravnatelja OŠ Črna Mitje Pranjiča bo pomagal materi samohranilki z dvema šoloobveznima deklicama iz Črne. Družini je voda poplavila stanovanje.

 

“Po duši sem športnik. Ukvarjal sem se z nekaj športi, kot so smučanje, kolesarstvo, košarka, največ pa sem se posvetil nogometu, katerega sem aktivno igral pri NK Jarenina, ter vrsto let pri NK Paloma iz Sladkega vrha.

Po koncu igralske kariere, sem se podal v trenerske vrste, kjer sem bil aktiven 7 let. Imam trenersko licenco B. Kot nogometni trener sem deloval v nogometni šoli Jarenina, nato eno sezono pri NK Kungota, ter nazadnje nekaj sezon pri NK Jakob.

Kar 12 let pa sem bil aktiven član Slovenske nogometne reprezentance županov in podžupanov. Bil sem udeleženec treh evropskih prvenstev v nogometu za župane in podžupane in sicer leta 2008, 2012 in 2016. 

Aktiven sem v lokalni politiki Občine Pesnica, kjer trenutno opravljam že sedmi mandat občinskega svetnika. Tri mandate sem bil tudi podžupan Občine Pesnica.

Ob nedavnih neurjih in poplavah, ki so prizadeli velik del naše države, sem se odločil, da nekako moram vsaj malo pomagat. Ker trenutno zaradi zdravstvenih razlogov fizično ne morem biti v veliko pomoč, sem se odločil, da bom vsaj malo pomagal eni od družin z nakupom šolskih potrebščin za otroke.

Vzpostavil sem kontakt s prijateljem Samom Vidovičem ter ga prosil, če mi lahko priporoča družino, kateri bi lahko pomagal in akcija je stekla. V veliko veselje mi je, da bom dvema deklicama lahko podaril dve polni torbici šolskih potrebščin. To je majhen prispevek, ampak je od srca.”