Rokometaši Slovenj Gradca premagali Gorenje Velenje

V zadnjem krogu prve slovenske rokometme lige so rokometaši Slovenj Gradca 2011 na domačem igrišču premagali Gorenje Velenje z 28:27. Največ zadetkov za domače je dal Levc in sicer osem, za goste je devetkrat zadel Tajnik. Z zmago so Slovenjgradčani prvenstvo končali na odličnem petem mestu. Prvaki sezone 2021/22 pa so postali rokometaši Celja Pivovarne Laško.
Po tekmi sta trenerja ekip Ivan Vajdl in Urban Starc povedala naslednje:
Ivan Vajdl, RK Slovenj Gradec 2011:
“V prvi vrsti bi čestital svojim fantom, ne samo za današnjo tekmo temveč za celotno sezono. To je tudi odraz, da smo kot slišim osvojili 5. mesto in mislim da smo ga zaslužili. Vmes je sigurno bilo nekaj tekem, ki smo jih slabše odigrali, vendar tako je v športu. Vesel sem da smo se po vsakem bolečem porazu tudi vrnili nazaj v ritem. Tako smo tudi danes v domači dvorani prikazali zelo dobro tekmo. Bilo je nekaj nihanja v igri, ampak glede na vse kar se je dogajalo čez sezono, moramo biti veseli, da so fantje danes igrali do zadnje sekunde in pobrali tudi to težko zmago. Vse čestitke fantom, tem ki ostajajo želim lepe počitnice, tem ki odhajajo v druge klube uspešbno nadaljevanje kariere in tem ki končujejo, da najdejo srečo po končani super karieri.”
Urban Starc, RK Gorenje Velenje:
“Tekmo smo odprli slabo, ampak vseeno povedli polčas za en gol. Drugi polčas smo enakovredno igrali gol za gol, ampak na koncu čestitke domačim za osvojeno zmago.”
Igralec tekme – Vid Levc.