Rogaška premagala Fužinar

V sedmem krogu prvenstva 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Rogaški Slatini, kjer so po ogorčenem boju z domačo Rogaško na koncu izgubili s 3:1. Ravenčani so tokrat prikazali najboljšo igro v zadnjih štirih tekmah. Ustvarili so si nekaj lepih priložnosti, na momente prikazali zelo kombinatorno igro. Žal pa to tudi tokrat ni bilo dovolj niti za točko. Pokopala sta jih neučinkovitost v napadu in individualne napake v obrambi. 

 

Začetek tekme je pripadal domačim igralcem. Vratar Fužinarja Marčič je že v peti minuti obranil nevaren strel z razdalje, tri minute kasneje pa je prvič na tekmi klonil. Po veliki napaki branilca gostov Vujčića ga je premagal Musulin, ki je prestregel slabo podajo, sam stekel proti Marčiču in ga zanesljivo premagal.

V 12. minuti velika priložnost domačih za povišanje vodstva. Tokrat je sam proti Marčiču stekel Neskić, a je streljal mimo leve vratnice.

V nadaljevanju prvega polčasa so do svojih priložnosti prišli tudi Ravenčani. Najprej je A.Turičnik z osemnajstih metrov streljal točno v domačega vratarja Baždarića. V 25.minuti pa je po kotu Pesjaka Plaznik uspel izid izenačiti.

V 32.minuti sta lep protinapad izpeljala Posinković in Zubanović, ki se je sam znašel pred Baždarićem, toda domači vratar je izvrstno reagiral in je strel odbil. Samo minuto zatem je isti igralec lepo izvedel prosti strel s sedemnajstih metrov, Baždarić je žogo s skrajnimi napori odbil v kot.

V drugem polčasu smo gledali izenačeno tekmo. Domači so v 59.minuti še drugič povedli, potem ko je po predložku Matoševića z desne strani Hajrić ob premalo odločni gostujoči obrambi na prvi vratnici s strelom z glavo premagal Marčiča.

V 70.minuti se je izkazal Marčič, ki je obranil strel Ankovića s kakšnih dvanajstih metrov. Potem pa so sledile tri priložnosti Fužinarja. Najprej se je po podaji Cenerja sam pred Baždarićem znašel Pesjak, a je žogo slabo sprejel in priložnost je splavala po vodi. Sledil je nevaren strel Offeija s šesnajstih metrov, ki ga je Baždarić uspel ukrotiti.

V 82. minuti pa najlepša priložnost Fužinarja na tekmi. Po prekršku nad Mpanzujem je glavni sodnik Ponis dosodil enajstmetrovko za Fužinar. Strel Cenerja z bele točke pa je na žalost končal za domačimi vrati.

To kot da je presekalo noge Fužinarjevim igralcem. V 85.minuti je Gobec s strelom v dolgi kot postavil končnih 3:1. Obramba Fužinarja je bila spet neodločna, brez bloka pri strelu. V zadnji minuti pa je Matošević zadel levo vratnico, ki je preprečila četrti gol domačih.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je imel tako kot prejšnji teden tudi tokrat velike probleme s sestavo ekipe. Tudi tokrat je bila mladinska tekma na isti dan, tako da ni mogel računati na mlade igralce. Odsoten je bil tudi Ibrian, že v prvem polčasu pa se je poškodoval še najboljši strelec Fužinarja v tej sezoni Zubanović.

S četrtim zaporednim porazom je Fužinar na lestvici padel na trinajsto mesto. Tekmo osmega kroga proti Aluminiju bodo Ravenčani odigrali že v petek. Tekma na Mestnem štadionu na Ravnah se bo pričela ob 16.uri.