Recital: Anej Gorenjak-trobenta, Špela Horvat – klavir

V sredo, 29.5.2024, vabljeni na recital v Grad Ravne na Koroškem (dvorana likovnega salona), kjer bosta nastopila Anej Gorenjak-trobenta in Špela Horvat-klavir. Recital se bo pričel ob 19.uri. Vstop je prost.

 

Anej Gorenjak je 17 letni učenec Konservatorija za glasbo Maribor. Igranju trobente se posveča že deseto leto. Glasba mu je postala ne le hobi, ampak način izražanja in raziskovanja sveta.
Skozi leta izobraževanja je imel priložnost sodelovati na številnih koncertih, tekmovanjih in seminarjih, kjer je pridobil dragocene izkušnje in spoznal mnoge svetovno znane pedagoge in soliste.
Ena izmed prelomnic na njegovi glasbeni poti je nastop v Carnegie Hall v New Yorku.
V prihodnosti želi študij glasbe nadaljevati na akademski ravni ter postati koncertni trobentač. Anej pravi, da lahko z vztrajnostjo, predanostjo in strastjo do glasbe doseže svoje sanje ter s svojim igranjem navdušuje in navdihuje druge.
S svojim koncertom, ki ga bo izvedel v domačem kraju, se želi predstaviti domačemu občinstvu, hkrati pa se želi zahvaliti vsem, ki ste mu do zdaj pomagali na njegovi glasbeni poti.