Razstava ‘Tisto dobro med nami’ pričenja popotovanje po koroških knjižnicah

V želji po obuditvi “Tistega dobrega med nami”, ki smo mu bili priča v težkih trenutkih lanskoletnih avgustovskih poplav, je Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Ravne na Koroškem v sodelovanju z Mladinskim svetom Ravne v mesecu septembru lanskega leta objavil ustvarjalno pobudo, ki je spodbujala k iskanju dobrega v naših življenjih in njegovi upodobitvi v fotografiji, risbi ali besedi.
Na ustvarjalno pobudo so se odzvali šole, društva, domovi starejših občanov in druge organizacije ter posamezniki iz celotne Koroške regije. Skupno je prispelo 115 izdelkov ustvarjalcev različnih starostnih skupin, ki so s svojimi deli obudili majhna in velika dejanja naklonjenosti, sočutne odzive, lepote življenja in skrb za sočloveka in skupnost.
Prejete izdelke smo združili v potujočo razstavo, ki bo v prihodnjih mesecih po celotni Koroški regiji spodbujala dobro med nami. Razstava s februarjem svoje popotovanje pričenja v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, kjer si jo bo mogoče (v prvem nadstropju knjižnice) ogledati vse do konca meseca februarja. Obiskovalci so vabljeni, da se ob ogledu razstave ustavijo tudi v kotičku duševnega zdravja, kjer so na voljo brezplačna gradiva na temo duševnega zdravja in viri pomoči, kamor se lahko posameznik obrne, ko se znajde v stiski in potrebuje pomoč.
Razstava bo svoje popotovanje nadaljevala v drugih knjižnicah po Koroški in sicer si jo bo meseca marca mogoče ogledati v Knjižnici Radlje ob Dravi, aprila v Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec in maja v Knjižnici Dravograd.
Mladinski svet Ravne na Koroškem