Razstava Štefana Marflaka: Slika kot koeksistenca bivanja

Ob slovenskem kulturnem prazniku so v Galeriji Ravne odprli razstavo koroškega slikarja Štefana Marflaka z naslovom Slika kot koeksistenca bivanja.

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika so v Galeriji Ravne, ki sicer organizacijsko spada pod streho Koroške galerije likovnih umetnosti, odprli razstavo Slika kot koeksistenca bivanja slikarja Štefana Marflaka. Marflak je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pod mentorstvom še enega izmed vrhunskih koroških slikarjev, Gustava Gnamuša, po diplomi pa se je poleg slikarstva ukvarjal tudi s scenografijo in kostumografijo pri gledališčih po vsej Sloveniji. Za svoje delo, ki ga je predstavil na več kot 20 samostojnih razstavah in večjih skupinskih razstavah, je bil tudi večkrat nagrajen. Štefan Marflak, sicer Mežičar, ki danes živi na Ravnah, je tudi velik ljubitelj in avtor poezije, in tako so si lahko obiskovalci odprtja razstave Marflakovo likovno delo ogledovali ter hkrati poslušali njegovo poezijo.

Na dan kulturnega praznika pa bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu potekal literarni večer na temo aktualne družbene problematike. Prebiranje družbenokritičnih literarnih besedil bo na kitaro spremljal Andrej Ofak.

J.P.