Ravenski SDS napoveduje močne kandidate za svetnike

Le še nekaj dni nas loči od skrajnega roka za vložitev kandidatur za lokalne volitve in s tem od začetka volilne kampanje. Znanih je že nekaj novih obrazov, ki se bodo potegovali za županska in svetniška mesta, nekateri pa svoje ime še skrivajo. Nedavno je ravenski odbor stranke SDS napovedal, da se na volitve podajajo z močnimi svetniškimi imeni.

Ali se bo kdo izmed Ravenčanov opogumil in zoperstavil obstoječemu županu Tomažu Roženu, uradno še ni znano. Jasno pa je, da se lahko sestava občinskega sveta dodobra premeša in spremeni, saj se bodo za svetniška mesta potegovali novi obrazi. Lokalni odbor SDS Ravne na Koroškem je napovedal močno sestavo občinskega sveta; čeprav lista še ni uradno znana, se bosta po naših informacijah za mesto v občinskem svetu potegovala vidna člana Igor Oder in Aleš Logar. Aleša Logarja, direktorja Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, smo dodobra spoznali že ob državnozborskih volitvah, Igor Oder pa je na Koroškem poznan kot uspešen podjetnik in predsednik SDS OO Ravne na Koroškem.

So pa ravenski svetniki stranke SDS ob prihajajočih volitvah izpostavili svoj pogled na pretekli mandat in vizijo za prihodnjega. »Mandat 2014-2018 žal ocenjujemo kot enega slabših za razvoj Občine Ravne na Koroškem. V tem mandatu je bila kakovost bivanja naših občank in občanov zožena zgolj na zagotavljanje nekih rednih materialnih in duhovnih osnov za življenje,« menijo ravenski svetniki SDS.

Kot enega izmed razlogov, da ob izteku mandata niso najbolj zadovoljni, navajajo odsotnost občinske koalicije in občinske uprave za razvoj in napredek krajevnih skupnosti in vaških četrti, da so pozabili na želje in predloge, ki so jih izrazili prebivalci krajevnih skupnosti. »Občinski svetniki SDS smo večkrat opozorili, da se krajevnim in vaškim četrtim ne nalaga, kaj morajo storiti, ampak je treba njihove potrebe reševati. Nihče bolj kot oni sami ne pozna želja in potreb ljudi na njihovem področju,« sporočajo svetniki. Dodajajo, da so se zavzemali tudi na posodabljanje cest in infrastrukture k bolj oddaljenim zaselkom in kmetijam, kjer je življenje bolj zahtevno kot v centru mesta. Med drugim izpostavljajo, da so v prejšnjem mandatu, ko so v občinskem svetu uživali večino, pripravili temelje za nekatere projekte, ki so se izvedli v tem mandatu. S tem mislijo predvsem na čistilno napravo, ki je bila končana v tem mandatu in je eden največjih projektov Občine Ravne na Koroškem.

Izpostavljajo tudi svojo podporo direktorju ZKŠTM Alešu Logarju, ki je bil po njihovem mnenju tarča napadov zaradi svoje politične opredelitve. »Za dosežke, ki jih je od leta 2015 ZKŠTM dosegel, pa si sedaj pripenjajo medalje drugi, tudi ti, ki so ga napadali,« pravijo. Opozarjali so, da je zavodu treba zagotoviti dodatna sredstva in ne samo nalagati dodatnih investicij, a so bili preslišani, ko pa je zavod na koncu leta pristal v rdečih številkah, pa je bil Logar zopet tarča napadov. »Vso znanje in pogum smo usmerili v to, da bi se nadaljevalo razvojno ozračje, da bi premagali razvojni zaostanek in nas vse skupaj spodbudili k resnemu razmisleku o našem danes in jutri, za naše Ravne,« še zaključujejo ravenski svetniki SDS in dodajajo, da se na prihajajoče volitve podajajo v še močnejši sestavi.

NK