Ravenski policisti obravnavali tri voznike, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog

Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri voznike, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog.  Enemu od voznikov je hitri test za ugotavljanje prepovedanih drog v organizmu pokazal, da je vozil pod vplivom konoplje, voznica in drugi voznik pa sta vozila pod vplivom kokaina.

 

Vsem trem je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu, ki so ga vsi trije tudi opravili. Vsem trem voznikom so policisti začasno odvzeli vozniška dovoljenja in zoper vse tri podali obdolžilne predlog. Za tovrsten prekršek je predpisana sankcija v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.  

Policija opozarja, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog nevarna. Vozniki, ki vozijo pod vplivom konoplje, počasneje reagirajo, imajo zmanjšano koncentracijo in težje sledijo dogajanju v prometu. Vozniki, ki vozijo pod vplivom kokaina, pa so pri vožnji nepredvidljivi in pretirano samozavestni.

Vse voznike pozivajo, naj ne vozijo, če so uživali prepovedane droge, psihoaktivna zdravila oziroma druge psihoaktivne snovi.