Radeljski računalničarji najboljši Microsoftov partner v Sloveniji

Radeljsko IT-podjetje Stroka produkt, d.o.o., je dobitnik naziva Microsoftov partner leta 2017 za Slovenijo. Stroka je napreden Microsoftov partner s popolnoma prilagojenim oblačnim poslovnim modelom in naborom lastnih paketnih storitev in rešitev.

Microsoft nagrade podeljuje le najboljšim partnerjem

Naziv Microsoftov partner leta 2017 si je radeljsko podjetje prislužilo na račun celovitega in edinstvenega prodajnega pristopa »skozi vključitev certificiranih strokovnjakov za osebno produktivnost, kar strankam omogoča največjo možno mero izkoristka Microsoftovih oblačnih storitev«, so zapisali na spletni strani stroka.si. Microsoft nagrajence izbira v 115 državah.

Microsoft nagrade podeljuje le najboljšim partnerjem, Stroka pa med prejemniki ni novinec. Omenjeno nagrado so prejeli že leta 2013, pohvalijo pa se lahko še s številnimi drugimi nagradami s področja inovacij in dosežkov na področju oblačnih storitev. Radeljski računalničarji zaposlujejo 54 strokovnjakov, ki skrbijo za prek 900 strank. Poleg sedeža v Radljah ob Dravi imajo poslovalnici še v Ljubljani in Trzinu ter podružnico v Tirani.

Družbena filozofija podjetja

Kot smo na našem portalu že poročali, Stroka z domiselnim projektom, poimenovanim »OFFlineMETER«, motivira zaposlene h gibanju, ob tem pa zbirajo sredstva in opremo za donacije. Ob tem projektu si zaposleni v Skupini stroka.si merijo svoje aktivnosti izven službe, v IT-jeziku bi jih lahko poimenovali tudi »offline« aktivnosti. Končni cilj, ki ga zasledujejo skozi ta projekt, pa je, da naredijo toliko korakov oziroma kilometrov, da pridejo okoli sveta, kar pa pomeni, da bodo morali premagati 40.075 km. Ko je tik pred koncem lanskega leta njihova vizualna analitična aplikacija pokazala 6.695 kilometrov ali dolžino reke Nil, so se odločili za donacijo domači osnovni šoli. Desetim otrokom Osnovne šole Radlje ob Dravi so z donacijo zagotovili brezplačno malico do konca letošnjega šolskega leta. Podelili pa so tudi prenosni računalnik, in sicer GRS Maribor, Reševalni skupini Radlje ob Dravi, ki pa je seveda podprt z vsemi potrebnimi programi, nujnimi za uspešno delo te službe.

Jon