Radeljski mladinski hotel na javno dražbo

Na včerajšnji izredni seji občine Radlje ob Dravi so svetniki soglasno potrdili predlog o prodaji mladinskega hotela v središču občine. Z javno dražbo pričakujejo najmanj 750 tisoč evrov od prodaje.

Občina Radlje ob Dravi je pred leti od podjetja Vabo kupila hotel za 580 tisoč evrov in ga s pomočjo lastnih ter evropskih sredstev obnovila. Obnova je stala dober milijon evrov, od tega za obnovo iz naslova evropskih sredstev pridobila 800 tisoč evrov. Od nakupa hotela pa do leta 2017 je z njim upravljalo občinsko podjetje ŠKTM, nato pa so ga dali v najem podjetju Partner, ki ima v najemu tudi priljubljeni vodni park v Radljah. Slednji si želijo kupiti še hotel, zato so na občini tudi odprli to vprašanje, dobro gospodarjenje z vodnim parkom in glampingom pa je pripomoglo k temu, da so svetniki soglasno potrdili predlog o prodaji hotela.

Kot poroča STA, si občina od prodaje obeta najmanj 750 tisoč evrov, saj je to vložek občine za nakup in ureditev hostla. Prodaja pod to ceno občini ni v interesu, dodaja STA. Sredstva, ki jih bo občina z morebitno prodajo pridobila, bo namenila za selitev Marenberškega mladinskega kulturnega centra, ki trenutno deluje v kletnih prostorih hotela. Mladinski kulturni center že ima nove prostore in sicer v saniranem Centru Radlje. Poleg tega bo občina sredstva namenila za poplačilo dolgov do DUTB za športno hišo in za poplačilo dolga za izgradnjo gasilskega poligona.