PU Celje voznike poziva, da upoštevajo signalizacijo na voziščih

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 1920 klicev občanov. 183 klicev je bilo interventnih, 10 nujnih. 36 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  5 s področja mejnih zadev in tujcev,  66 s področja prometne varnosti in 45 s področja javnega reda in miru. Dogajanje na območju PU Celje so v zadnjih treh dneh v največji meri zaznamovale katastrofalne poplave in plazovi, ki so povzročili nepopravljivo škodo.

 

Na določenih območjih so ceste še vedno zaprte in sicer:

Maribor – Dravograd pri Velki in Ožbaltu,

Dravograd – Slovenj Gradec, v Otiškem vrhu,

Dravograd – Ravne,

Prevalje – Poljana,

Poljana – Šentvid,

Koprivna – Črna,

Letuš – Mozirje v Soteski

Na glavni cesti Celje – Laško  še vedno velja prepoved za vozila nad 3,5 tone.

Zaprte so tudi nekatere druge lokalne ceste Razmere se ves čas spreminjajo, zato voznike pozivajo naj upoštevajo signalizacijo na voziščih.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri z lažjimi in 22 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v petek zvečer, ko je na Teharjah kolesar vozil preblizu desnemu robu vozišča, trčil v robnik in padel. Pri padcu se je huje poškodoval.  

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta

V petek so bili obveščeni, da je bilo v zadnjih nekaj dneh v Šentjanžu pri Dravogradu vlomljeno v klet stanovanjske hiše. Storilec je ukradel e-skiro, dve motorni žagi, dve udarni kladivi in nekaj drugega orodja.

PU Celje