Prvomajske počitnice v Slovenj Gradcu

Letošnja koledarska razporeditev prihajajočih praznikov nam ponuja kar 6-dnevni oddih, če si v službi lahko zagotovimo en dan dopusta (otroci pa bodo v vsakem primeru uživali v prvomajskih počitnicah). Takšno priložnost je zagotovo potrebno dodobra izkoristiti in če niste eden tistih, ki se ta čas odpravi na potovanje v tujino, pa bi vseeno radi na kratko pobegnili iz domačega okolja, vabljeni v Slovenj Gradec.

 

 

Mesto in okolica ponujata izjemne priložnosti za preživljanje prostega časa za vse starostne skupine, za različne interese posameznikov/skupin in v vsakem vremenu. Hkrati je odlična točka za spoznavanje celotne regije – za njen ogled si le vzemite več dni. Da je to zagotovo potrebno, so ugotovili tudi domači obiskovalci v zadnjih parih letih, ki niso vedeli, kaj vse naš konec države ponuja. Nenazadnje Koroško imenujemo tudi kot »zakladnico doživetij«.

Začnimo s kulturo, saj smo vendarle kulturno središče regije. Da to drži, vas bo prepričal že sam sprehod po mestu; čudovito ohranjeno srednjeveško mestno jedro, ostanki srednjeveškega obzidja, zanimiva arhitektura, številne skulpture na prostem (nekatere med njimi še posebej izstopajoče, kot je kip Mahatme Gandhija) in sedež dveh pomembnih kulturnih ustanov. Koroška galerija likovnih umetnosti s svojimi izbranimi razstavami navdušuje tudi preko meja domovine in je glavni »krivec«, da Slovenj Gradec nosi tudi naziv »mesto glasnik miru«. Koroški pokrajinski muzej pa s svojimi številnimi zbirkami prepriča vsakogar, zgolj v naši občini je na ogled 15 stalnih razstav. Katera vas najbolj prepriča za obisk?

Želite spoznati delček naše zgodovine, znane osebnosti in glavne kulturne točke, pa vendar na bolj pustolovski način? Rezervirajte termin v sobi pobega, ki vam ponudi iskanje Elizabetinega zaklada ali pa se preizkusite v zunanji različici Unlock, kjer boste uganke reševali kar po mestnem jedru.

Med takšnim ali drugačnim spoznavanjem kulture se prileže pavza s kavico – priporočamo Wolfovo kavo – in pa seveda nečem sladkim (medenjaki, tortice, sladoled …) … Naši lokali ponujajo vse, sprehodite se po mestu in izberite ambient, ki ustreza vašemu okusu.

Bi želeli ugoditi otrokom? Peljite jih v Alpaka land, kjer se bodo lahko zabavali s temi čudovitimi živalmi, Safari park, kjer bodo noreli na igralih ali pa v Bazenski kompleks Aqualatio, kjer boste nekaj zase zagotovo našli tudi odrasli.

Pri nas na Koroškem, Koroškem … pa vedno očara tudi narava. Neštete možnosti za pohodništvo, številne tematske poti, Evropska pot E6, Slovenska planinska transverzala, Koroška planinska pot, obisk številnih vrhov s čudovitimi razgledi ali krajši sprehodi do katerega izmed še ohranjenih mlinov. Izbire je ogromno. Hkrati boste lahko občudovali Uršljo goro na eni in Pohorje na drugi strani, če se boste zapeljali po eni izmed bolje infrastrukturno urejenih kolesarskih poti – Štrekni, zato nikar doma ne pozabite koles (izposodite si jih lahko tudi pri nas). Aktivnejši se lahko s kolesom podate tudi okoli Uršlje gore ali pa obiščete bike park Kope.

Pa se dotaknimo še razvajanja. Duhovnega, telesnega in kulinaričnega. Kotički odmaknjenosti vas bodo pri nas sprostili od vsakdana in vas napolnili z novo energijo. Telo razvajajte v katerem izmed spa-jev, kulinarično pa bodo za vas poskrbele restavracije, vključene v Teden restavracij, gostilne, ki se ponašajo z nazivom Gostilna Slovenija, turistične kmetije s koroškimi kulinaričnimi dobrotami in še in še.

Vabljeni, da vse zapisano doživite tudi sami in se prepričate, da smo destinacija vredna obiska.

Za vse informacije smo na voljo na [email protected] ali na 02 88 12 116.

Turistična pisarna Slovenj Gradec