Prva zmaga nogometašev Fužinarja v novi sezoni

V drugem krogu 2.SNL je Fužinar na Ravnah premagal Rudar iz Velenja s 4:2. Zmaga Ravenčanov je popolnoma zaslužena, prikazali so izvrstno igro, povedli celo s 4:1. Tekma je bila odigrana na Ravnah, kar je bil gotovo še dodaten motiv za igralce Fužinarja, ki so domače navijače nagradili s prvo zmago v sezoni 2023/24. Zmaga je lepa popotnica za naslednjo tekmo, ko bo Fužinar gostoval v Lendavi. 

 

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so povedli v 17. minuti. Strelec je bil Adriano Bloudek.

Fužinar je izenačil v 27.minuti, ko je po prekršku nad Matevžem Turkušom iz enajstmetrovke rutinirano zadel Andrei Sintean.

Drugi gol je padel v 36. minuti po kontinuiranem napadu in predložku Jake Krevha z desne strani, ko je z glavo z bližine lepo zadel Gašper Gaberšek Rotovnik.

Fužinar je povišal vodstvo v 45.minuti, po samostojnem prodoru je Ikenna Igwe preigral nekaj gostujočih igralcev in s strelom v dolgi kot premagal vratarja Rudarja Jureta Ribiča.

Do konca polčasa so domači popolnoma prevladovali na igrišču.

V drugi polčas so Ravenčani krenili bolj hrabro in v 52.minuti povišali rezultat. Po predložku z desne strani je Matija Carl lepo sprejel žogo, se otresel nasprotnega branilca in žogo poslal v bližnji vratarjev kot.

V 57.minuti je bil izključen Turkuš. Gostje so to uspeli izkoristiti in znižati rezultat, kaj več pa jim ni uspelo. Strelec je bil Urh Gaber Majcenovič v 74.minuti.

Igralci Fužinarja so zdržali do konca in se po zadnjem sodnikovem žvižgu skupaj z navijači veselili velike zmage proti vedno neugodnemu Rudarju.

Vodja stroke Fužinarja Mihael Bukovec je bil po tekmi seveda zelo zadovoljen:

“Vsekakor smo si želeli pozitiven rezultat, kajti igrali smo pred domačimi navijači. V tekmo smo šli sicer preveč bojazljivo, ko pa so igralci videli, da nasprotniku lahko ne samo parirajo, ampak da so v večini segmentov nogometne igre boljši nasprotnik, smo pokazali pravi karakter, uspeli preobrniti rezultat.

V drugi polčas smo vstopili veliko bolj hrabro in takoj povišali vodstvo. Po izključitvi Turkuša smo sicer malo trepetali. Po nekaj izvedenih menjavah smo padli v igri, nasprotnik je prevzel pobudo. Po gostujočem protinapadu smo prejeli gol, nekajkrat nas je rešil vratar Marko Deronja.

V zadnjih desetih minutah tekme smo spet uspeli kontrolirati potek dogodkov na igrišču in mirno pripeljali tekmo do konca. Sedaj gremo še močnejši, boljši v Lendavo na tekmo proti Nafti. V ekipi je veliko je novincev, ki morajo ligo še spoznati, nadejamo se najboljšemu.”

Na tej povezavi si lahko ogledate drugi gol Fužinarja:

https://web.facebook.com/messenger_media?attachment_id=948450412900377&message_id=mid.%24cAAAAAG2eFC6QIWXRe2J8CBnp1coj&thread_id=100001022734064