Prva lopata na 3. razvojni osi

»Korošci si zaslužijo normalno cestno povezavo,« je minuli teden dejal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, ko je napovedal začetek gradnje 3. razvojne osi. Danes se namreč začenjajo prva dela na odseku Gaberke, uradni začetek gradnje pa je napovedan za četrtek.

 

»Korošci si zaslužijo normalno cesto povezavo, ki bo izboljšala povezljivost regije z drugimi slovenskimi regijami, prinesla nova delovna mesta ter bistveno pripomogla k večji blaginji prebivalcev. Nova prometnica bo povečala zanimanje za delo v regiji ter preprečila beg možganov”, je minuli teden izjavil infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, ko je v sklopu vladnega obiska v Mežici nagovoril Korošce. Napovedal je, da se bo uradno gradnja začela v četrtek, 15. oktobra.

Prva dela na odseku Gaberke, katerih vrednost znaša 8,5 milijonov evrov, obsegajo ureditev gradbišča, pripravljalna dela za dostopno cesto do deponije Premogovnika Velenje ter gradnjo 200 metrov štiripasovne ceste, vključno s preureditvijo tamkajšnjih regionalnih cest in njihovih navezav, poroča STA.

Čeprav se na Koroškem gradnja letos še ne začenja, je prva lopata v Gaberkah za Korošce pomemben premik, ki predstavlja začetek konca prometne odrezanosti regije. Prva dela na Koroškem se bodo pričela prihodnje leto, in sicer na odseku Jenina v občini Slovenj Gradec. Trenutno je v teku postopek izbire izvajalca del.