Projekt “Digitalni fitnes dolgožive družbe”

Predstavitev projekta Di-FIT-“Digitalni fitnes dolgožive družbe”

 

Projekt »Digitalni fitnes dolgožive družbe«, na kratko Di-FIT, je doživel tudi uradno predstavitev na otvoritveni konferenci, ki smo jo izvedli v četrtek, 31. marca v prostorih Društva upokojencev Velenje. Partnerstvo sestavljajo nosilec in prijavitelj Društvo Novus ter partnerja Andragoško društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje in Društvo upokojencev Velenje, obenem pa več kot 20 pridruženih partnerjev iz 10-ih slovenskih regij. Na konferenci so bili prisotni predstavniki partnerskih organizacij, predstavnica Ministrstva za javno upravo in podžupanja Mestne občine Velenje. Dogodka, ki se je vzporedno odvijal v živo v Veliki dvorani Društva upokojencev Velenje ter preko spletnega predvajanja v živo in videokonferenčnega sistema, se je skupno udeležilo več kot 50 zainteresiranih uporabnikov in organizacij.

»Di-FIT« zajema idejo, da bi starejši pridobili in razvili takšne spretnosti in veščine, ki bi omogočale njihovo čim daljše aktivno sodelovanje v socialnem in družbenem življenju ter socialno vključenost v družbo. Z digitalizacijo se lahko poveča socialna vključenost in aktivno sodelovanje ljudi v družbi, kajti nova znanja in veščine omogočajo, da se z večjimi digitalnimi spretnostmi zagotovi daljša in/ali boljša povezanost izven neposrednega geografskega okolja, v katerega je oseba vpeta, zviša tudi socialno (re-)aktivacijo in vključenost v digitalni svet različnih formalnih in manj formalnih procesov.

Usposabljanja na terenu z uporabniki se bodo začela izvajati junija letos, stičišče vseh aktivnosti pa bo spremljal spletni portal www.e-tecaji.com. V obdobju projekta (1.1.2022-31.12.2023) je predvidena izvedba več kot 80 usposabljanj na različnih tematikah povezanih z informacijsko komunikacijskimi tehnologijami. Vse aktivnosti v sklopu projekta so za uporabnike brezplačne, sofinancira ga Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij.

Za vse nadaljnje informacije vam je na voljo Di-FIT ekipa: Ana ([email protected]), Špela (064 172 047) in Manja ([email protected]).