Prleške kmetije pomagale savinjskim in koroškim kmetijam

Nekaj dni po velikih poplavah na Koroškem in Savinjski dolini so na pobudo DPM Sveti Jurij ob Ščavnici sprožili akcijo zbiranja krme za kmetije, ki so ostale brez hrane za živali. Odziv je bil nad pričakovanji.

 

 

Spet se je izkazal stari slovenski rek, ki pravi, da dober glas seže v deveto vas, saj so me klicali kmetje iz celotne naše občine Sveti Jurij ob Ščavnici, pa tudi kmetje iz Male Nedelje, Negove, Okoslavcev in Očeslavcev, ki so kljub pomanjkanju hrane za svoje živali bili pripravljeni darovati tistim, ki so ostali popolnoma brez nje,” nam je povedal Aljaž Žunič.

Vseh kmetov, ki so darovali krmo, je bilo kar 34, skupaj pa so zbrali 218 velikih bal. Vse te bale je odpeljalo 11 šleparjev oz. tovornjakov.

Ob tem se je vsem kmetom, ki so darovali bale, iskreno zahvalil, še posebej pa kmetiji Vrbnjak iz Bolehnečic za skladiščenje bal in pa Alešu SenčarjuMihaelu VrbnjakuFilipu KurijuDavorinu RantašaMarku SlanaMartinu Šutji in Borisu Filipiču, ki so sodelovali pri prevozu oz. nakladanju bal na tovornjake.

Zahvaljuje se tudi Blažu Novaku iz Cezanjevcev, ki je dva prevoza bal uredil preko domačih dveh prevoznikov, Transporta Filipič iz Pristave in Transporta Jelen iz Lukavcev, katerima se zahvaljujejo za prevoz kar 81 bal v Savinjsko dolino. Prav tako je iz vasi Cven, Bunčani in Cezanjevci odpeljal po en tovornjak, kjer so iz vseh vasi skupaj odpeljali 94 okroglih bal in 100 malih kock.

Skupaj so torej prleški kmetje zbrali 312 okroglih bal in 100 majhnih kock.

Velik hvala tudi Urošu Špruku, s katerim se nisva poznala, pa nam je pomagal urediti prevoze bal s pomočjo Slovenske vojske, ki je prišla v Bolehnečice s kar šestimi tovornjaki,” nam je še ob tem povedal Aljaž ter dodal, da upajo, da so prleške kmetije vsaj malo pomagale kmetijam na poplavljenem območju.

Vir: prlekija-on.net