Priprave mladih slovenjgraških nogometašev so uspele v popolnosti

V rednem programu dela za mlade slovenjgraške nogometaše so že dolga leta tudi nekajdnevne priprave nekje ob morju. Že nekaj let zapored imamo izbrano lokacijo Rovinj, ker imamo tam na voljo čisto vse, da se otroci pripravijo na zunanje površine do katerih so prikrajšani zaradi močnejših zim na severu države in pomanjkanja vadbenih površin, ki so primerne za zimski čas.

 

V četrtek zjutraj smo se ob 7:30 zbrali pred osnovno šolo, kjer so naš že čakala prevozna
sredstva podjetij Avtoprevozništvo Jože Topler, s.p. in GoLipy, katerih šoferji so poskrbeli za
varno in prijetno pot proti sončnemu Rovinju. Pričakalo nas je sončno vreme, s temperaturo nad 15 stopinjami. Nekaj več kot 100 otrok in spremljevalnega osebja, med katerim smo tokrat imeli tudi zdravnika – dr. Vasja Kašnik, se je hitro namestilo v hotel in začelo s programom dela za naslednje štiri dni.

Na odlično pripravljenih igriščih je vsaka selekcija opravila najmanj pet glavnih treningov,
vratarji in poškodovani igralci pa so imeli na voljo še dodatne specialne treninge in vaje. Dekle in fantje so imeli na voljo čisto vse, kar imajo na voljo velike športne ekipe, zato verjamemo, da je bila to vrhunska izkušnja čisto za vse sodelujoče. Drugi dan sta vodja šole in klubski zdravnik pripravila krajše izobraževanje o športu, nogometu, zdravi prehrani, preventivo pred poškodbami… Vsekakor so otroci poslušali o temah, ki jim bodo v življenju prišle še kako prav. Ravno med predavanjem pa smo iz Umaga dobili žreb skupin najmočnejšega turnirja za mlade ta hip, ki se ga udeležujeta dve selekciji. Fantje se bodo med drugim pomerili z evropskim gigantom AC Milanom. Da smo malo razbili monotonost,smo koristili tudi hotelski bazen, selekcije pa so odigrale tudi prijateljska srečanje z domačini iz Rovinja. Da je bilo še vse bolj veselo smo vmes praznovali tudi dva rojstna dneva, s soigralci sta 12 svečk upihnila Oskar in Voranc.

Hitro so bili štirje dnevi za nami in čas za odhod domov. Nova vrhunska izkušnja za odraščajoče otroke je najpomembnejše kar smo lahko iz teh priprav potegnili. Fantje so se teh nekaj dni, pa čeprav stran od staršev, odzvali odlično in pokazali, da jim bo ukvarjanje s športom koristilo v nadaljevanju njihove poti, ne glede na to
kaj bodo v življenju počeli.

Na koncu se moramo za zaupanje zahvaliti najprej staršem, obenem pa vsem trenerjem in
podpornemu osebju za njihov trud in nadpovprečen vložek v razvoj otrok. To je tisto, kar
želimo v naši nogometni šoli iskati tudi v prihodnje. Seveda ničesar od tega ne bi mogli izvesti brez vas, spoštovani podpornik in sponzorji, zato velika zahvala velja tudi za vas.

NŠ Slovenj Gradec