Prihajata dva badminton dogodka – 8. otroški festival in RAVNE OPEN 2024

 V soboto, 13. januarja 2024 bo potekal najprej 8. otroški badminton festival »Badmintonček-Badmintončica 2024« in nato v nedeljo, 14. januarja 2024 še 13. mednarodni rekreativni turnir v dvojicah »RAVNE OPEN 2024«.

 

 

Najbolj so s prijavami pohiteli avstrijski gostje (Celovec, Gleisdorf, Kapfenberg). Na otroški festival sta se že prijavila dva kluba, iz Celovca in Gleisdorfa. Med prijavljenimi so nekatera znana imena, kot so Pia Zhang in Shiqi Zhou iz Celovca. Shiqi Zhou je prvič na Ravnah nastopila že leta 2020, ko je bila stara osem let, v kategoriji U-9. Sedaj je ena najboljših avstrijskih igralk v kategoriji U-13 in je na drugem mestu avstrijske jakostne lestvice. Bodo pa na Ravnah prvič nastopili nekateri novi mladi avstrijski igralci, kot so npr. Liam Kitzmueller iz Celovca ter sestri Wei-Ning in Wei-Chien Chan iz Gleisdorfa. Iz omenjenega kluba bo zraven tudi Lea Mahr, ki je bila že lansko leto med udeleženkami festivala. Prijavljenih je kar preko 80 otrok iz slovenskih klubov, iz Avstrije, Hrvaške in ena deklica je tudi iz Ukrajine.

V nedeljo bo pa po štirih letih ponovno rekreativni turnir na Ravnah, ki je bil nazadnje leta 2020. Iz Avstrije prihajajo igralci iz Kapfenberga (Haris Mašović, Alma Mašović, Christian Mueller, Louis Hohl in Billie Rey Ortanez), za rekreativni turnir je rok za prijave do danes.