Začetek nove smučarske sezone na Peci

Na Korošcem najbližjem večjem avstrijskem smučišču se je minuli vikend začela letošnja smučarska sezona. Letošnja smučarska ponudba je popestrena s sedežnico, prav tako decembrsko dogajanje na Peci bogatijo trije božični sejmi.

Več kot meter debela snežna odeja

Smučišča na avstrijskem Koroškem so se prek leta pripravljala na prihajajočo zimo, veliko so investirali v posodobitve, tudi na Peci, ki je Korošcem najbližje avstrijsko smučišče. Tam so namreč za letošnjo zimsko sezono pripravili prvo sedežnico, ki so jo pripeljali iz neobratujočega koroškega smučišča Ošven na Ravnah na Koroškem, ki poleg gondole in petih vlečnic bogati ponudbo smučišča na gori slovenskih in avstrijskih Korošcev. Uradna smučarska sezona 2017/18 se je začela minuli vikend, natančneje 2. decembra, po podatkih spletne strani Bergfex pa je na skoraj 20 kilometrih urejenih smučarskih prog več kot meter snega.

Edino koroško smučišče, ki se lahko s svojo ponudbo primerja z avstrijsko stranjo Pece, so Kope, so pa na Peci smučarske vozovnice občutno dražje kot na smučiščih slovenske Koroške. Za tri ure smučanja na Peci boste odšteli 24 evrov, cel dan vas stane 32 evrov, sezonska karta pa kar 360 evrov; cenejše so karte za študente in upokojence.

Bogat decembrski program

Decembrsko dogajanje na Peci pa je popestreno s tremi božičnimi sejmi, ki so, kot so zapisali organizatorji, najvišje ležeči božični sejmi v Avstriji. Prvi se je odvil minulo soboto ob odprtju smučarske sezone, naslednji bo 9., zadnji pa 16. decembra. Dogajanje na več kot 1500 metrih nadmorske višine poteka preko popoldneva z začetkom ob 13. uri, traja pa do 19.30, ko v dolino odpelje zadnja gondola. Program zajema razne pevske nastope, koncerte, predstave in druge kulturne dogodke, ob tem pa seveda ne manjka dobre hrane in tople pijače. Strošek obiska sejma je 15 evrov na osebo, v ceno pa sta vključeni vožnja z gondolo in ena brezplačna pijača na najvišjem avstrijskem sejmu.

NK