Pri kadetih slavili Dravograjčani, pri mladincih Ravenčani

V prvem spomladanskem krogu 2. slovenske kadetske in mladinske nogometne lige je bil na sporedu koroški derbi med ekipama Fužinarja in Koroške Dravograda. Tekmi sta bili odigrani na umetni travi Prevaljah, domačin je bil Fužinar. Pri U17 oziroma kadetih so bili uspešnejši Dravograjčani, pri U19 oziroma mladincih pa Ravenčani.

 

 

Najprej je bila na sporedu kadetska tekma. Igralci Koroške Dravograda so opravičili vlogo favorita in so zmagali s 3:0. Zadetke so dali Anej Rizmal v 18., Nejc Šteharnik v 48. in Matic Ločičnik v 76. minuti. Dravograjčani so na lestvici prvi, imajo 40 točk. Ravenčani so še brez točke na zadnjem, desetem mestu.

Pri mladincih pa je bila situacija na igrišču obratna. Mladinci Fužinarja so prevladovali in brez težav ugnali goste kar s 5:0. Zadeli so Nikola Popović v 28., Nejc Krivec v 47., Jaka Krevh iz enajstmetrovke v 62., Damjan Vukolić v 65. in Nik Krebs v 76. minuti. Na lestvici s tekmo več vodi Fužinar z 41. točkami, velenjski Rudar ima točko manj. Dravograjčani so na osmem mestu s 14. točkami.

Jutri bo na Prevaljah na sporedu tekma 2. SNL med Fužinarjem in Krškim. Koroška Dravograd pa je danes visoko, s 6:0 izgubil na Ptuju proti Dravi.