Prevaljčani meljejo naprej, Dravograjčani znova visoko izgubili

Nogometaši Korotana so se z zmago nad celjskim Šampionom prebili na drugo mesto lestvice 3.SNL vzhod. Tekma na Prevaljah se je končala z 2:0 za Korotan, ki tako potrjuje odlično formo in rezultate v spomladanskem delu sezone. Koroška Dravograd je znova izgubila, v Dravogradu je bilo s 6:1 boljše Krško. 

 

Korotan je pred okrog 250 gledalci dobil oba polčasa. Igralec odločitve je bil Blaž Kovač, ki je prvič zadel v 29., drugič pa v 61.minuti.

Prevaljčani so tako dva kroga pred koncem prvenstva na zelo dobri poti, da pridejo do končnega drugega mesta, kar je bilo še pred nekaj krogi malo verjetno. Tri zaporedne zmage in spodrsljaji tekmecev pa so jim omogočili, da je sedaj drugo mesto realno dosegljivo.

Naslednjo soboto igrajo doma z ekipo Avto Rajh Ljutomer, v zadnjem pa gostujejo v Račah. Šest točk je vsekakor možnih, s tem pa tudi velik uspeh za povratnika v 3.SNL vzhod.

Trener Korotana Tin Kuzma je po tekmi na kratko izjavil:

“Ponosen sem na fante, ki se borijo za vsako žogo. To nas povezuje in skrbi za dobro vzdušje v ekipi. Čestitke vsem!”

V Dravogradu je bilo na tekmi le 30 gledalcev, ki so znova videli poraz domače ekipe. Gostje so šestkrat zatresli domačo mrežo in sicer Žiga Ribič v 11., 74. in 86.minuti, Lan Lekše v 15., Timon Regvar v 67. in Tomaž Zakrajšek v 77.minuti. Častni gol za Dravograjčane je iz enajstmetrovke v 23.minuti dal Davor Rogina.