Prevaljčani izgubili v Šmartnem, Dravograjčani doma

Sedmi krog v 3.SNL vzhod ni bil uspešen za obe koroški ekipi, saj sta tako Korotan kot Koroška Dravograd izgubila. Prevaljčani so bili v Šmartnem blizu točke, izgubili so minimalno z 1:0. Dravograjčani pa so znova razočarali, saj so z Dravo na domačem igrišču izgubili s 6:0. Korotan je na lestvici sedmi, ima deset točk. Koroška Dravograd s tremi točkami ostaja na zadnjem, štirinajstem mestu. Vodi Drava z devetnajstimi točkami, drugouvrščeni ZASE Videm ima štiri točke manj.

 

Korotan je danes prekinil serijo uspešnih rezultatov v zadnjih štirih krogih. Šmartno je tekmo z golom Semina Omerovića v 70.minuti dobilo z 1:0. Lahko bi bilo tudi drugače, Prevaljčani so imeli svoje priložnosti, nekaj minut pred koncem tekme so zastreljali enajstmetrovko. Poraz za Prevaljčane ni tragičen, še vedno so na sredini lestvice. Tokrat so bili preveč neučinkoviti pred domačimi vrati, poznala se je odsotnost najnevarnejšega napadalca Nejca Pleseca.

Nogometaši ptujske Drave so bili pred tekmo v Dravogradu izraziti favoriti, kar so dokazali tudi na igrišču. Dravograjčani so se v prvem polčasu še nekako držali, v drugem pa je prišla do izraza kvaliteta Ptujčanov, ki so bili najmanj za razred boljši. Za Dravo so zadeli Nik Erhatič v 31.minuti iz enajstmetrovke, Roko Begonja v 42. in 79., Dino Dukažin v 55., Niko Šalamun v 55. ter Tai Kmetec v 87.minuti Kriza Dravograjčanov se tako še poglablja, izgubili so šestič zapored.

V naslednjem krogu bo Korotan na Prevaljah gostil Brežice 1919 Terme Čatež, Koroška Dravograd pa bo gostoval v Zavrču. Obe tekmi bosta v soboto.