Prevaljčani izgubili, Dravograjčani remizirali

V prvem spomladanskem oziroma 15. krogu v 3. SNL vzhod sta danes igrali tudi obe ekipi iz Koroške. Korotan je s 3:0 izgubil na Ptuju, Koroška Dravograd pa je doma remizirala z moštvom Premium Dobrovce, bilo je 1:1. Prevaljčani po nepopolnem 15. krogu s 24 točkami ostajajo na četrtem mestu, Dravograjčani pa so s štirimi točkami na zadnjem, štirinajstem mestu.

 

Korotan se je podal na Ptuj z željo, da preseneti favorita prvenstva. V prvem polčasu je Prevaljčanom kazalo dobro, bili so najmanj enakovredni, v določenih delih tekme tudi boljši nasprotnik. Vendar so zatajili v realizaciji priložnosti, polčas se je končal brez zadetkov. Ko je bil v 38.minuti izključen domači igralec Luka Lovenjak, se je zdelo, da so blizu vsem trem točkam.

Vendar so drugi polčas kljub igralcu več odigrali veliko slabše. Drava je v tem delu igre trikrat zatresla mrežo prevaljskega vratarja Blaža Boštjana. Strelci za domače so bili Angelo Timotej Rec v 60., Simon Rogina v 62. in Niko Šalamun v 71.minuti.

Prevaljčani so danes tako kot 2.krogu prvenstva z enakim izidom izgubili z Dravo. V naslednjem krogu bodo doma gostili Zavrč, ki je v tem krogu z 2:1 doma izgubil s celjskim Šampionom.

Trener Korotana Tin Kuzma je po tekmi za naš portal tako ocenil tekmo:

“Odigrali smo dober prvi polčas. Vendar žoga ni hotela v njihovo mrežo. Imeli smo tri dobre priložnosti. Njihova izključitev je Dravo energetsko dvignila, potegnili so se na svojo polovico in igrali na protinapade. Mi nismo bili dovolj potrpežljivi v organizaciji napada z igralcem več. Prehitro smo iskali zadnjo pas žogo. Večkrat se zgodi, da je težje igrati z igralcem več. Ni logično, ampak v nogometu je tako. Prejemali smo gole iz nesrečnih slučajev. Iz tekme lahko potegnemo nekaj dobrih stvari. Naslednji teden v goste prihaja Zavrč. Želimo si takšne podpore naših navijačev kot danes. V imenu cele ekipe se jim zahvaljujem in upam, da nas bodo spremljali na domačih in gostujočih tekmah tudi v prihodnje.”

Koroška Dravograd je doma pričakala Premium Dobrovce. Tekma je bil za obe ekipi zelo pomembna, saj se nahajata na zadnjih dveh mestih na lestvici in nujno potrebujeta točke.

Dravograjčani so bolje začeli tekmo in že v 14.minuti povedli. Strelec je bil Davor Rogina, ki je uspešno realiziral enajstmetrovko. Gostje so izenačili v 63.minuti, ko je bil uspešen Luka Benotič.

Z delitvijo točk so lahko bolj zadovoljni gostje, ki so ohranili prednost osmih točk pred Dravograjčani. Le ti so sicer uspeli prekiniti niz trinajstih zaporednih porazov, vendar so pred tekmo gotovo pričakovali več. Še posebej, ker so edine tri točke v dosedanjem delu prvenstva osvojili ravno proti Dobrovčanom, lani so jih v gosteh premagali z 2:0.

V naslednjem krogu bodo gostovali v Celju, kjer bodo igrali z domačim Šampionom.