Predstava ‘Poroka čistilke Marije’

Vljudno vabljeni na predstavo Toneta Partljiča z naslovom Poroka čistilke Marije v izvedbi Igralske skupine Kulturnega društva Kotlje, ki bo v petek, 5. 4. 2024, ob 19. uri v Družbenem domu na Prevaljah ter v nedeljo, 7. 4. 2024, ob 16. uri v Večnamenski dvorani Kotlje. Igralska skupina je predstavo premierno zaigrala 15. marca 2024 v razprodani dvorani v Kotljah, za tem so jo še enkrat ponovili ob ponovno do zadnjega kotička napolnjeni dvorani.

 

Režija: Erika Breznik, dramaturgija: celotna skupina, scenografija: Erika Breznik, Bogdan Potočnik, Danilo Vušnik, kostumografija: celotna skupina, oblikovanje svetlobe: Drago Pungartnik, oblikovanje zvoka: Drago Pungartnik, glasbena oprema: Drago Pungartnik.

Igrajo: Simon Planšak Erika Breznik, Ivanka Gorenšek, Bogdan Potočnik, Tina Slemnik, Višnja Petrič, Danilo Vušnik, Bernarda Vušnik, Ingrida Cvitanič, Martin Pepevnik.

Predstava Toneta Partljiča v izvedbi Igralske skupine Kulturnega društva Kotlje je otožna komedija. Avtor predstave izpostavi kako je lahko ljubezen na stara leta nepredvidljiva. Zgodba se dogaja v domu starostnikov, kjer varovanec, bivši kulturnik Karel Frangež spozna novo čistilko Marijo. Zaradi nagovarjanja varovanca Ibra, da naj Frangež vzame viagro ter se poskusi prikupiti novi čistilki Mariji, se vsa stvar zaplete. Frangež se hoče opravičiti Mariji in ji napiše pesem. Kljub začetnemu negodovanju čistilke Marije, se zaradi njenega finančnega problema in na prigovarjanje gospe direktorice doma, zgodi poroka. Kako pa se zgodba konča in kakšen je razplet? Oglejte si predstavo polno humorja, raznovrstnih življenjskih preobratov, ki ponazarjajo, kako je lahko ljubezen na stara leta v domu starejših, še kako prijetna in polna čustev.

Vstopnine ni, dobrodošli so prostovoljni prispevki.