“Predsedniku vlade dajemo še eno priložnost, da izpolni svojo obljubo”

Po včerajšnjem izidu glasovanja ob sklepu 57. izredne seje, kjer je bil Predlog zakona o spremembah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti Poslanske skupine SDS zavrnjen, je Poslanska skupina SDS v Državni zbor RS ta zakon ponovno vložila in predlaga ponovno obravnavo.

 

Da je trenutno veljavni zakon neživljenjski in v praksi težko izvedljiv, je poslanska skupina SDS izpostavljala dlje časa, še posebej pa danes ob obravnavi predloga stranke SDS o spremembi škodljivega zakona, do katerega so kritični tako delodajalci kot delojemalci. Kritiko oz. nestrinjanje z veljavnim zakonom so nedavno javno izrazili sami predstavniki vlade, tako minister za finance Klemen Boštjančič, kot gospodarski minister Matjaž Han. Na 18. Vrhu slovenskega gospodarstva na Brdu pri Kranju pred dobrim tednom dni je skepso do zakona izrazil celo sam predsednik vlade dr. Robert Golob, ki je dejal, da ta zakon, ki je v gospodarstvu povzročil tudi veliko razburjenja, “zagotovo potrebuje izboljšave”.

Ker v Poslanski skupini SDS še vedno verjamejo, da sedanja vlada zna in zmore bolje, saj si to zaslužijo državljanke in državljani, so predlog zakona za spremembo zakona o t.i. spornem štempljanju včeraj ponovno vložili v proceduro “in s tem predsedniku vlade dajemo še eno možnost, da izpolni obljubo, ki jo je dal slovenskim gospodarstvenikom na zgoraj omenjenem srečanju,” so zapisali v sporočilu za javnost.