Predsednik vlade Republike Slovenije napovedal odpravljanje ali zrahljanje ukrepov

Predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša je napovedal skorajšnje odpravljanje oziroma zrahljanje večine omejevalnih ukrepov: “V naslednjih dneh in tednih bo skladno z izboljšano epidemiološko situacijo ter predlogom strokovnih skupin odpravljena ali zrahljana večina epidemioloških ukrepov.”  

Zahvalil se je tudi vsem ki so se cepili: “Hvala vsem, ki ste se cepili zoper Covid-19 in tako s svojim odgovornim ravnanjem omogočili vračanje v normalnost.” 

 

V prihodnjih dneh bodo skladno z izboljšano epidemiološko situacijo in predlogom predstavnikov zdravstva predvidoma ukinjeni pogoji PCT-ja v naslednjih dejavnostih: trgovine, pošte, bencinski servisi, knjižnice, upravne enote, terase gostinskih lokalov, smučišča in javni promet. 

Ukinitev oziroma omilitev ukrepov so napovedali tudi v sosednji Avstriji. Od 5.marca naprej bodo odpravili skoraj vse protikoronske ukrepe. Izjemi bosta obvezno nošenje mask v supermarketih, lekarnah, bankah, zdravstvenem in javnem sektorju ter pogoj 3G-PCT v domovih za ostarele in bolnišnicah za osebje in obiskovalce.